szakacsreceptek.hu

Málnás zabpehely

    

Édes-savanyú, nyári zabkása friss málnával. Ha télen készítjük, akkor mirelit málnát használunk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

15 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
dió25gramm
málna150gramm
nádcukor40gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%200milliliter
víz600milliliter
zabpehely100gramm

1. 

málna 150 gramm

A málnát megmossuk.

2. 

zabpehely 100 gramm  víz 600 milliliter

Egy lábasba beleszórjuk a zabpelyhet és felöntjük vízzel. Felforraljuk, majd 5 percig főzzük.

3. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter

Hozzáöntjük a tejet, és további 5 percet főzzük.

4. 

nádcukor 40 gramm

A kásába belekeverjük a cukrot, télen a méz ajánlott...

5. 

...és természetesen a málnát.

6. 

dió 25 gramm

Végül beleszórunk egy kis apróra vágott diót.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés