Sárgabarackos zabkása gabonapehelyből
![Sárgabarackos zabkása gabonapehelyből](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001925/img_hu_4x3/sargabarackos-zabkasa-gabonapehelybol_00180.jpg)
Friss, nem tejszerű zabkása nyári reggelire.
recept,recept fotó,sárgabarack ,rozspehely,zabpehely,Reggeli kása,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Reggeli kása
Hozzávalók
Hozzávalók
napraforgómag | 1 | evőkanál | |
nádcukor | ½ | evőkanál | |
rozspehely | 2 | evőkanál | |
sárgabarack | 3 | darab | |
víz | 150 | milliliter | |
zabpehely | 2 | evőkanál |
Recept
1.
sárgabarack 3 darab
Az érett sárgabarackot kettévágjuk, kivesszük a magot, és villával kása szerűre megtörjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001925/small/IMG_3434.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001925/small/IMG_3437.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001925/small/IMG_3440.jpg)
4.
zabpehely 2 evőkanál
Hozzáadjuk a zabpelyhet, összekeverjük és 2 percig főzzük. Letakarjuk és álni hagyjuk egy rövid ideig.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001925/small/IMG_3442.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001925/small/IMG_3446.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001925/small/IMG_3451.jpg)
7.
A zabkását desszerttányéron tálaljuk, barack szeletekkel és egy darab mentával díszítve.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001925/small/IMG_3474.jpg)
Jó étvágyat!