szakacsreceptek.hu

Sárgabarackos zabkása gabonapehelyből

Sárgabarackos zabkása gabonapehelyből

    

Friss, nem tejszerű zabkása nyári reggelire.

Főzőcske

Adag

1

Az elkészítés ideje

10 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

sárgabarack  3 darab

Az érett sárgabarackot kettévágjuk, kivesszük a magot, és villával kása szerűre megtörjük.

2. 

rozspehely 2 evőkanál

A fazékba két kanál rozspelyhet öntünk.

3. 

víz 150 milliliter

Hozzá öntjük a vizet és forrástól számítva 5 percig főzzük.

4. 

zabpehely 2 evőkanál

Hozzáadjuk a zabpelyhet, összekeverjük és 2 percig főzzük. Letakarjuk és álni hagyjuk egy rövid ideig.

5. 

nádcukor ½ evőkanál

Hozzákeverjük a sárgabarackot, cukrot,...

6. 

napraforgómag 1 evőkanál

...és a napraforgómagot.

7. 

A zabkását desszerttányéron tálaljuk, barack szeletekkel és egy darab mentával díszítve.

Jó étvágyat!

napraforgómag1evőkanál
nádcukor½evőkanál
rozspehely2evőkanál
sárgabarack 3darab
víz150milliliter
zabpehely2evőkanál

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés