Rozskása almával
![Rozskása almával](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001788/img_hu_4x3/rozskasa-almaval_00180.jpg)
Egészséges cukormentes reggeli mindenkinek.
recept,recept fotó,rozspehely,alma ,Reggeli kása
Reggeli kása
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 100 | gramm | |
dió | - | ||
fahéj, őrölt | ¼ | teáskanál | |
lenmag | 1 | teáskanál | |
mazsola | 30 | gramm | |
rozspehely | 30 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 150 | milliliter | |
víz | 200 | milliliter |
Recept
1.
rozspehely 30 gramm • mazsola 30 gramm • víz 200 milliliter
Felöntjük vízzel a rozspelyhet, hozzáadjuk a megmosott mazsolát, felforraljuk és 5 percig főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001788/small/IMG_7042.jpg)
2.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 milliliter • fahéj, őrölt ¼ teáskanál
Felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a fahéjat, és további 5 percig főzzük. Fedjük le és hagyjuk állni 5 percig.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001788/small/IMG_7049.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001788/small/IMG_7044.jpg)
4.
Darált lenmaggal együtt a rozskásához keverjük, Tálaláskor megszórjuk darált dióval.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001788/small/IMG_7053.jpg)
Jó étvágyat!