Almás palacsinta
![Almás palacsinta](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000189/img_hu_4x3/almas-palacsinta_00180.jpg)
A vastagabb almás palacsintát töltelék nélkül fogyasztjuk. A tetejét megszórjuk porcukorral vagy megkenhetjük sárgabarack lekvárral.
recept,recept fotó,alma ,rétesliszt,Palacsinták
Palacsinták
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 600 | gramm | |
friss élesztő | 20 | gramm | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
rétesliszt | 500 | gramm | |
vaníliacukor | 20 | gramm | |
zabpehely | 100 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 1 | liter |
Recept
1. Az alma elkészítése
alma 600 gramm
Az almát megpucoljuk, eltávolítjuk a magtárat, majd vastagra lereszeljük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000189/small/struhame-jablka.jpg)
2. A tészta elkészítése
zsírszegény tej 1,5% 1 liter • rétesliszt 500 gramm • friss élesztő 20 gramm • kristálycukor 1 teáskanál • vaníliacukor 20 gramm • zabpehely 100 gramm
Az almához hozzáadjuk a tejet, lisztet, cukrot, élesztőt, vanília cukrot és a zabpelyhet. Az egészet jól összekeverjük és fél órát állni hagyjuk. Ez idő alatt a tészta lágyan megkel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000189/small/zamiesame-cesto.jpg)
3. A palacsinta sütése
A palacsintát zsiradék hozzáadása nélkül sütjük. A palacsinták átmérője 18-20 cm. Az átlagoshoz képest vastagabb palacsintákat sütünk, egy palacsintára 100-150 g tésztát használunk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000189/small/pecieme-hrubšie-palacinky.jpg)
4. Tálalás
A palacsintát megszórjuk porcukorral, vagy lágyan megkenjük lekvárral.
Jó étvágyat!