szakacsreceptek.hu

Almás palacsinta

Almás palacsinta

    

A vastagabb almás palacsintát töltelék nélkül fogyasztjuk. A tetejét megszórjuk porcukorral vagy megkenhetjük sárgabarack lekvárral.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
alma 600gramm
friss élesztő20gramm
kristálycukor1teáskanál
rétesliszt500gramm
vaníliacukor20gramm
zabpehely100gramm
zsírszegény tej 1,5%1liter

1. Az alma elkészítése

alma  600 gramm

Az almát megpucoljuk, eltávolítjuk a magtárat, majd vastagra lereszeljük.

Az alma elkészítése

2. A tészta elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 1 liter  rétesliszt 500 gramm  friss élesztő 20 gramm  kristálycukor 1 teáskanál  vaníliacukor 20 gramm  zabpehely 100 gramm

Az almához hozzáadjuk a tejet, lisztet, cukrot, élesztőt, vanília cukrot és a zabpelyhet. Az egészet jól összekeverjük és fél órát állni hagyjuk. Ez idő alatt a tészta lágyan megkel.

A tészta elkészítése

3. A palacsinta sütése

A palacsintát zsiradék hozzáadása nélkül sütjük. A palacsinták átmérője 18-20 cm. Az átlagoshoz képest vastagabb palacsintákat sütünk, egy palacsintára 100-150 g tésztát használunk.

A palacsinta sütése

4. Tálalás

A palacsintát megszórjuk porcukorral, vagy lágyan megkenjük lekvárral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés