Almás palacsinta

A vastagabb almás palacsintát töltelék nélkül fogyasztjuk. A tetejét megszórjuk porcukorral vagy megkenhetjük sárgabarack lekvárral.
recept,recept fotó,alma ,rétesliszt,Palacsinták
Palacsinták
Főzőcske
Adag
20
Adag tömege
113 g
Adag energiatartalma
156 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 30 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 600 366 | gramm kcal | |
friss élesztő | 20 21 | gramm kcal | |
kristálycukor | 1 21 | teáskanál kcal | |
rétesliszt | 500 1780 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 20 73 | gramm kcal | |
zabpehely | 100 366 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 1 480 | liter kcal |
Recept
1. Az alma elkészítése
alma 600 gramm
Az almát megpucoljuk, eltávolítjuk a magtárat, majd vastagra lereszeljük.

2. A tészta elkészítése
zsírszegény tej 1,5% 1 liter • rétesliszt 500 gramm • friss élesztő 20 gramm • kristálycukor 1 teáskanál • vaníliacukor 20 gramm • zabpehely 100 gramm
Az almához hozzáadjuk a tejet, lisztet, cukrot, élesztőt, vanília cukrot és a zabpelyhet. Az egészet jól összekeverjük és fél órát állni hagyjuk. Ez idő alatt a tészta lágyan megkel.

3. A palacsinta sütése
A palacsintát zsiradék hozzáadása nélkül sütjük. A palacsinták átmérője 18-20 cm. Az átlagoshoz képest vastagabb palacsintákat sütünk, egy palacsintára 100-150 g tésztát használunk.

4. Tálalás
A palacsintát megszórjuk porcukorral, vagy lágyan megkenjük lekvárral.
Jó étvágyat!