Olíva spirálok
Ezzel a recepttel finom házi készítésű, olívabogyóval töltött parti péksüteményeket készíthet.
recept,recept fotó,rétesliszt,rétesliszt,olivabogyó paprikával,Péksütemény
Péksütemény
kategóriak
Péksütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
friss élesztő | 42 | gramm | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
olivabogyó paprikával | 48 | darab | |
olivaolaj | 50 | milliliter | |
rétesliszt | 1 | evőkanál | |
rétesliszt | 500 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 350 | milliliter |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • rétesliszt 1 evőkanál • kristálycukor 1 evőkanál • friss élesztő 42 gramm
Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.
2.
rétesliszt 500 gramm • zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • olivaolaj 50 milliliter • só 1 teáskanál
Egy nagyobb tálban elkeverjük a lisztet a sóval, az élesztővel, a tejjel és az olajjal.
3.
Kidolgozzuk a tésztát, amit meleg helyen, letakarva hagyunk megkelni.
4.
olivabogyó paprikával 48 darab
A tésztát két részre osztjuk, és mindegyiket téglalap alakúra nyújtjuk. A következő lépéseket mindkét résszel megismételjük. A tészta felére négy sorban elhelyezzük a kimagozott olajbogyót.
5.
Az üres tészta részt ráhajtjuk az olíva részre, kinyomkodjuk a levegőt és a sorok között is megnyomkodjuk a tésztát.
6.
Válasszuk szét a négy különálló csíkot, és csavarjuk spirálokká.
7.
20 percig 200°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!