RECEPTEK

Mediterrán cipók

Mediterrán cipók

A recept alapján egyszerűen elkészíthetők a cherry paradicsommal és olíva bogyókkal teli ropogós cipók. Kívülről ropogósak, belülről lágyak és ízletesek.

recept,recept fotó,rétesliszt,rétesliszt,Péksütemény

Péksütemény

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Péksütemény  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cherry paradicsom125gramm
friss élesztő42gramm
kristálycukor1evőkanál
olivabogyó paprikával60gramm
olivaolaj50milliliter
rétesliszt1evőkanál
rétesliszt500gramm
1teáskanál
zsírszegény tej 1,5%350milliliter

 

Recept

1. 

zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter  rétesliszt 1 evőkanál  kristálycukor 1 evőkanál  friss élesztő 42 gramm

Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.

2. 

rétesliszt 500 gramm  zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  olivaolaj 50 milliliter   1 teáskanál

Egy nagyobb tálban elkeverjük a lisztet sóval, kovásszal, tejjel és olajjal.

3. 

Kidolgozzuk a tésztát, amelyet meleg helyen kelni hagyunk.

4. 

olivabogyó paprikával 60 gramm  cherry paradicsom 125 gramm

A tésztát két részre osztjuk. Mindkét részt téglalap alakúra nyújtunk. A további lépéseket mindkét résszel elvégezzük. Létrehozunk három csíkot, amelyeket részben megszórjuk felvágott cherry paradicsom és olíva darabokkal, illetve oreganóval. Az üres tésztalapokat rátesszük a megszórt lapokra, a széleit benyomkodjuk és lefelé behajtjuk.

5. 

20 percig 200°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit