Mediterrán cipók
A recept alapján egyszerűen elkészíthetők a cherry paradicsommal és olíva bogyókkal teli ropogós cipók. Kívülről ropogósak, belülről lágyak és ízletesek.
recept,recept fotó,rétesliszt,rétesliszt,Péksütemény
Péksütemény
kategóriak
Péksütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
cherry paradicsom | 125 | gramm | |
friss élesztő | 42 | gramm | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
olivabogyó paprikával | 60 | gramm | |
olivaolaj | 50 | milliliter | |
rétesliszt | 1 | evőkanál | |
rétesliszt | 500 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 350 | milliliter |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • rétesliszt 1 evőkanál • kristálycukor 1 evőkanál • friss élesztő 42 gramm
Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.

2.
rétesliszt 500 gramm • zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • olivaolaj 50 milliliter • só 1 teáskanál
Egy nagyobb tálban elkeverjük a lisztet sóval, kovásszal, tejjel és olajjal.

3.
Kidolgozzuk a tésztát, amelyet meleg helyen kelni hagyunk.

4.
olivabogyó paprikával 60 gramm • cherry paradicsom 125 gramm
A tésztát két részre osztjuk. Mindkét részt téglalap alakúra nyújtunk. A további lépéseket mindkét résszel elvégezzük. Létrehozunk három csíkot, amelyeket részben megszórjuk felvágott cherry paradicsom és olíva darabokkal, illetve oreganóval. Az üres tésztalapokat rátesszük a megszórt lapokra, a széleit benyomkodjuk és lefelé behajtjuk.

5.
20 percig 200°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!