RECEPTEK

Zsemle hamburgerhez

Zsemle hamburgerhez

Egy recept, hogyan készítsünk otthon nagyszerű zsemlét a hamburgerhez.

recept,recept fotó,vaj,rétesliszt,rétesliszt,friss élesztő,Péksütemény

Péksütemény

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Péksütemény  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

friss élesztő20gramm
kristálycukor2evőkanál
rétesliszt400gramm
1.5teáskanál
vaj100gramm
víz150milliliter
zsírszegény tej 1,5%300milliliter

 

Recept

1. 

zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  víz 150 milliliter  vaj 100 gramm

Egy fém bögrében kis lángon felolvasztjuk a vajat a tejben.

2. 

rétesliszt 300 gramm   1.5 teáskanál  kristálycukor 2 evőkanál  friss élesztő 20 gramm

Egy tálba beleszórjuk a lisztet, sót, cukrot és az élesztőt. Hozzáöntjük a tejet, amelyben elolvadt a vaj. Vigyázat, nem lehet melegebb, mint 50°C. A tejet könnyedén elkeverjük az élesztővel és a cukorral, majd lefedve hagyjuk állni 15 percig, hogy kovászt kapjunk.

3. 

rétesliszt 100 gramm

A tésztát keverjük és fokozatosan adjuk hozzá a lisztet. Amikor kész a tészta, akkor meleg helyen 25 percig kelni hagyjuk.

4. 

A megkelt tésztát egy lisztel meghintett gyúrólapra borítjuk ki és 12 darabra osztjuk, amelyekből lágyan zsemléket formálunk.

5. 

Előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük 220°C-on.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés