Zsemle hamburgerhez

Egy recept, hogyan készítsünk otthon nagyszerű zsemlét a hamburgerhez.
recept,recept fotó,vaj,rétesliszt,rétesliszt,friss élesztő,Péksütemény
Péksütemény
Főzőcske
Adag
12
Adag tömege
85 g
Adag energiatartalma
204 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
alacsony
kategóriak
Péksütemény ›Hozzávalók
Hozzávalók
friss élesztő | 20 21 | gramm kcal | |
kristálycukor | 2 121 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 400 1424 | gramm kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
vaj | 100 734 | gramm kcal | |
víz | 150 0 | milliliter kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 144 | milliliter kcal |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • víz 150 milliliter • vaj 100 gramm
Egy fém bögrében kis lángon felolvasztjuk a vajat a tejben.

2.
rétesliszt 300 gramm • só 1.5 teáskanál • kristálycukor 2 evőkanál • friss élesztő 20 gramm
Egy tálba beleszórjuk a lisztet, sót, cukrot és az élesztőt. Hozzáöntjük a tejet, amelyben elolvadt a vaj. Vigyázat, nem lehet melegebb, mint 50°C. A tejet könnyedén elkeverjük az élesztővel és a cukorral, majd lefedve hagyjuk állni 15 percig, hogy kovászt kapjunk.

3.
rétesliszt 100 gramm
A tésztát keverjük és fokozatosan adjuk hozzá a lisztet. Amikor kész a tészta, akkor meleg helyen 25 percig kelni hagyjuk.
4.
A megkelt tésztát egy lisztel meghintett gyúrólapra borítjuk ki és 12 darabra osztjuk, amelyekből lágyan zsemléket formálunk.

5.
Előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük 220°C-on.

Jó étvágyat!