RECEPTEK

Házi zsemleknédli gőzfőzőből

Házi zsemleknédli gőzfőzőből

Hogyan készítsünk egy egyszerű, 600 grammos knédlit gőzedényben.

recept,recept fotó,finomliszt,friss élesztő,Knédli,Receptek ételpárolókhoz

Knédli

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt400gramm
friss élesztő10gramm
kifli1darab
kristálycukor1teáskanál
½teáskanál
zsírszegény tej 1,5%200milliliter

 

Recept

1. 

kifli 1 darab  zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  finomliszt 400 gramm   ½ teáskanál  kristálycukor 1 teáskanál  friss élesztő 10 gramm

Öntsünk langyos tejet a keverőtálba, adjunk hozzá cukrot, sót, lisztet, kockákra vágott kiflit és élesztőt. Mindent alaposan összekeverünk. (Ha friss élesztőt használunk, célszerű langyos tejből, cukorból, egy kanál sima lisztből kovászt készíteni, amelyet beleöntünk a lisztbe és a felszeletelt kiflibe)

2. 

Erre a célra kenyérsütőt is használhatunk, és beállíthatjuk annak "tészta" programját, vagy hasonlót, amelyet a gyártó határoz meg. Hagyjuk a tésztát kelni a tartályban körülbelül 1 órán át, a kenyérsütő használatakor pedig a program szerint kell meg.

3. 

Kelesztés után kivesszük a tésztát, knédlit formázunk belőle, amelyet a gőzfőző első tartályába tesszük, amelynek az alját és oldalát korábban jól kikentük olajjal. Állítsuk a gőzölés időtartamát 30 percre, és pároljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés