Házi zsemleknédli gőzfőzőből
Hogyan készítsünk egy egyszerű, 600 grammos knédlit gőzedényben.
recept,recept fotó,finomliszt,friss élesztő,Knédli,Receptek ételpárolókhoz
Knédli
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 400 | gramm | |
friss élesztő | 10 | gramm | |
kifli | 1 | darab | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
só | ½ | teáskanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept
1.
kifli 1 darab • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • finomliszt 400 gramm • só ½ teáskanál • kristálycukor 1 teáskanál • friss élesztő 10 gramm
Öntsünk langyos tejet a keverőtálba, adjunk hozzá cukrot, sót, lisztet, kockákra vágott kiflit és élesztőt. Mindent alaposan összekeverünk. (Ha friss élesztőt használunk, célszerű langyos tejből, cukorból, egy kanál sima lisztből kovászt készíteni, amelyet beleöntünk a lisztbe és a felszeletelt kiflibe)
2.
Erre a célra kenyérsütőt is használhatunk, és beállíthatjuk annak "tészta" programját, vagy hasonlót, amelyet a gyártó határoz meg. Hagyjuk a tésztát kelni a tartályban körülbelül 1 órán át, a kenyérsütő használatakor pedig a program szerint kell meg.
3.
Kelesztés után kivesszük a tésztát, knédlit formázunk belőle, amelyet a gőzfőző első tartályába tesszük, amelynek az alját és oldalát korábban jól kikentük olajjal. Állítsuk a gőzölés időtartamát 30 percre, és pároljuk.
Jó étvágyat!