szakacsreceptek.hu

Tepertős pogácsák

Tepertős pogácsák

    

Egyszerű módja a klasszikus tepertős pogácsa elkészítésének.

Főzőcske

Adag

32

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:  Falatkák  

 

1. 

tepertő 360 gramm

A tepertő felét felvágjuk...

2. 

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  friss élesztő 42 gramm  kristálycukor 1 teáskanál

...a másik felét ledarájuk. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk az élesztőt, cukrot és hagyjuk felfuttatni.

3. 

finomliszt 500 gramm   2 teáskanál  tyúk tojás 1 darab  tojássárgája 2 darab  sertészsír 2 evőkanál

Mérjük le a lisztet egy tálba, adjunk hozzá sót (állítsuk be a só mennyiségét a tepertők sótartalmának megfelelően), az összes tepertőt, tojást, sárgáját, olvasztott zsírt és a kovászt

4. 

A tésztát alaposan kidolgozzuk és hagyjuk kelni

5. 

finomliszt

Miután a tészta megkelt borítjuk ki egy lisztel meghintett gyúrólapra.

6. 

Felére osztjuk, és két vastagabb 25 cm hosszú henger alakú rudacskát készítünk belőle.

7. 

Az egyiket 16 egyforma részre vágjuk. Mind egyikből golyó formát készítünk.

8. 

A golyócskákat megfelelő távolságra, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Minden golyócskát kilapítunk a tenyerünkkel, és rácsot hozunk létre a felületen.

9. 

tojásfehérje 2 darab 

Hagyjuk a pogácsákat 10 percig a tepsiben kelni, majd kenjük meg őket felvert tojásfehérjével és sózzuk meg.

10. 

160-170 ° C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

11. 

Míg az első adag megsül, feldolgozzuk a tészta második felét - a második rudacskát.

12. 

köménymag, őrölt

A pogácsákat megszórhatjuk őrölt köménnyel, miután megkentük őket a felvert tojásfehérjével,...

13. 

...és ugyanúgy megsütjük mint az első adagot.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés