szakacsreceptek.hu

Karlsbadi knédli

    

Finom és laktató knédli tipikus zsemlekockákkal.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 10 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
darás liszt250gramm
kifli6darab
szerecsendió - virág¼teáskanál
½teáskanál
tyúk tojás3darab
zsírszegény tej 1,5%5deciliter

1. 

kifli 6 darab  zsírszegény tej 1,5% 2 deciliter  szerecsendió - virág ¼ teáskanál   ½ teáskanál

A kifliket apró kockákra vágjuk, és aranysárgára sütjük kb 20 percig 150 fokon. Leöntjük tejjel, amelyhez apróra vágott petrezselyemzöldjét, egy csipetnyi szerecsendiót és sót adtunk hozzá.

2. 

tyúk tojás 3 darab  zsírszegény tej 1,5% 3 deciliter  darás liszt 250 gramm

A tojássárgájából, tejből és lisztből tésztát keverünk, amelyet hozzáadunk a kiflikhez. A végére hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert habot.

3. 

A tésztát knédli alakra formáljuk, és gőzfürdőben főzzük (párolóedényben) kb 20 - 25 percig. A knédlit főzhetjük vízben is, esetleg celofánba csomagolva.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés