Karlsbadi knédli
Finom és laktató knédli tipikus zsemlekockákkal.
recept,recept fotó,kifli,szerecsendió - virág,tyúk tojás,Knédli,Receptek ételpárolókhoz,Cseh receptek
Knédli
Cseh receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
darás liszt | 250 | gramm | |
kifli | 6 | darab | |
petrezselyem zöldje | 2 | evőkanál | |
szerecsendió - virág | ¼ | teáskanál | |
só | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 5 | deciliter |
Recept
1.
kifli 6 darab • zsírszegény tej 1,5% 2 deciliter • szerecsendió - virág ¼ teáskanál • só ½ teáskanál
A kifliket apró kockákra vágjuk, és aranysárgára sütjük kb 20 percig 150 fokon. Leöntjük tejjel, amelyhez apróra vágott petrezselyemzöldjét, egy csipetnyi szerecsendiót és sót adtunk hozzá.
2.
tyúk tojás 3 darab • zsírszegény tej 1,5% 3 deciliter • darás liszt 250 gramm • petrezselyem zöldje 2 evőkanál
A tojássárgájából, tejből és lisztből tésztát keverünk, amelyet hozzáadunk a kiflikhez. A végére hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert habot.
3.
A tésztát knédli alakra formáljuk, és gőzfürdőben főzzük (párolóedényben) kb 20 - 25 percig. A knédlit főzhetjük vízben is, esetleg celofánba csomagolva.
Jó étvágyat!