Karlsbadi knédli

Finom és laktató knédli tipikus zsemlekockákkal.
recept,recept fotó,kifli,szerecsendió - virág,tyúk tojás,Knédli,Receptek ételpárolókhoz,Cseh receptek
Knédli
Cseh receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
darás liszt | 250 873 | gramm kcal | |
kifli | 6 ?? | darab kcal | |
petrezselyem zöldje | 2 14 | evőkanál kcal | |
szerecsendió - virág | ¼ 7 | teáskanál kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 5 240 | deciliter kcal |
Recept
1.
kifli 6 darab • zsírszegény tej 1,5% 2 deciliter • szerecsendió - virág ¼ teáskanál • só ½ teáskanál
A kifliket apró kockákra vágjuk, és aranysárgára sütjük kb 20 percig 150 fokon. Leöntjük tejjel, amelyhez apróra vágott petrezselyemzöldjét, egy csipetnyi szerecsendiót és sót adtunk hozzá.

2.
tyúk tojás 3 darab • zsírszegény tej 1,5% 3 deciliter • darás liszt 250 gramm • petrezselyem zöldje 2 evőkanál
A tojássárgájából, tejből és lisztből tésztát keverünk, amelyet hozzáadunk a kiflikhez. A végére hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert habot.

3.
A tésztát knédli alakra formáljuk, és gőzfürdőben főzzük (párolóedényben) kb 20 - 25 percig. A knédlit főzhetjük vízben is, esetleg celofánba csomagolva.

Jó étvágyat!