szakacsreceptek.hu

Csirketekercs zsemletöltelékkel

    

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

csirkemell 400 gramm 

Nagyobb csirkemelleket vékonyabb szeletekre klopfoljuk, majd megsózzuk.

2. Töltelék

kifli 2 darab  zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter  ételízesítő  majoránna  vaj 15 gramm  tyúk tojás 1 darab  petrezselyem zöldje  fokhagyma 1 gerezd  kápia paprika, friss ½ darab  fekete bors, őrölt

Szárazabb kifliket, vagy zsemléket kis kockákra vágjuk, és meleg tejbe ásztatjuk. Fűszersót, őrölt fekete borsot, majoránnát, apróra vágott petrezselyem zölddel, kevés vajat, tojást, préselt foghagymát, apróra vágott színes paprikát. Amikor a kiflik megpuhultak, az összes hozzávalót összegyúrjuk.

Töltelék

3. 

A csirkemellekre egyenletesen szétkenjük a tölteléket, úgy hogy összelehessen göngyölíteni.

4. 

grill fűszerkeverék  olivaolaj

Majd az egészet összegöngyölítjük. A hús végét összetűzzük pálcikával, illetve cérnával, hogy a töltelék ki ne folyjon. Olajjal megkenjük, hogy ne száradjon ki, majd megszórjuk grillfűszerrel.

5. 

oravai szalonna 120 gramm  víz 100 milliliter

A tekercsek tetejére árvai szalonnát, vagy angol szalonna csíkokat teszünk. Felöntjük egy kevés vízzel.

6. 

200°C fokon kb. 30 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés