RECEPTEK

Csirke tekercs póréhagyma mártással

Csirke tekercs póréhagyma mártással

Töltött csirke tekercsek könnyű, finom, tejes mártással.

recept,recept fotó,csirkemell,sertés sonka,Gouda sajt,póréhagyma,Csirkehús,

Csirkehús

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Gouda sajt100gramm
csirkemell500gramm
ecet-
fekete bors, őrölt-
finomliszt2evőkanál
kápia paprika, friss½darab
napraforgó olaj0
póréhagyma½darab
sertés sonka150gramm
-
zsírszegény tej 1,5%400milliliter
ételízesítő-

 

Recept

1. Töltés

csirkemell 500 gramm  ételízesítő  fekete bors, őrölt  sertés sonka 150 gramm  Gouda sajt 100 gramm  kápia paprika, friss ½ darab

A húsból szeleteket vágunk, kiklopfoljuk, megszórjuk zöldségsóval és fűszerrel. Az egyes szeletekre sonkacsíkot, sajtcsíkot, és egy szelet kápia paprikát teszünk.

2. 

A szeleteket összetekerjük, pálcikával, vagy cérnával rögzítjük.

3. Sütés

napraforgó olaj

Egy serpenyőben olajon a tekercseket mindkét oldaláról hirtelen átsütjük, és át tesszük együtt a levével, és egy pici vízzel a sütőlapra. Lefedve sütjük 20 percig.

4. 

póréhagyma ½ darab  napraforgó olaj

Serpenyőben egy kis olajon karikákra vágott póréhagymát rövid ideig pirítunk.

5. 

napraforgó olaj  finomliszt 2 evőkanál  zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter

Egy serpenyőben kis olajba lisztet szórunk, és pirítjuk, majd leöntjük hideg tejjel, és elkeverjük, hogy ne csomósodjon.

6. Mártás

  ecet

Az így elkészített mártásba hozzáadjuk a pirított póréhagymát, és 5 percig főzni hagyjuk. Ha a mártás túl sűrű vízzel hígítjuk. Tálalásnál sóval és ecettel ízesítjük.

7. 

A megsült tekercseket vastagabb karikákra vágjuk, és tányérra helyezzük, és leöntjük a póréhagyma mártással.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit