szakacsreceptek.hu

Csirke tekercs póréhagyma mártással

Töltött csirke tekercsek könnyű, finom, tejes mártással.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. Töltés

csirkemell 500 g  fűszersó  fekete bors, őrölt  sertés sonka 150 g  Gouda sajt 100 g  kápia paprika, friss ½ db

A húsból szeleteket vágunk, kiklopfoljuk, megszórjuk zöldségsóval és fűszerrel. Az egyes szeletekre sonkacsíkot, sajtcsíkot, és egy szelet kápia paprikát teszünk.

Töltés

2. 

A szeleteket összetekerjük, pálcikával, vagy cérnával rögzítjük.

3. Sütés

napraforgó olaj

Egy serpenyőben olajon a tekercseket mindkét oldaláról hirtelen átsütjük, és át tesszük együtt a levével, és egy pici vízzel a sütőlapra. Lefedve sütjük 20 percig.

Sütés

4. 

póréhagyma ½ db  napraforgó olaj

Serpenyőben egy kis olajon karikákra vágott póréhagymát rövid ideig pirítunk.

5. 

napraforgó olaj  finomliszt 2 EK  zsírszegény tej 1,5% 400 ml

Egy serpenyőben kis olajba lisztet szórunk, és pirítjuk, majd leöntjük hideg tejjel, és elkeverjük, hogy ne csomósodjon.

6. Mártás

  ecet

Az így elkészített mártásba hozzáadjuk a pirított póréhagymát, és 5 percig főzni hagyjuk. Ha a mártás túl sűrű vízzel hígítjuk. Tálalásnál sóval és ecettel ízesítjük.

Mártás

7. 

A megsült tekercseket vastagabb karikákra vágjuk, és tányérra helyezzük, és leöntjük a póréhagyma mártással.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés