RECEPTEK

Csirkepörkölt

Csirkepörkölt

Egy jó ötlet a vasárnapi ebédhez. A receptben joghurtot használunk tejföl helyett, ezzel is csökkentve a kalóriát, de az ízéből semmit sem veszít.

recept,recept fotó,hagyma,csirkemell,piros paprika, őrölt,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,Csirkehús,A magyar konyha receptjei,Szezonális receptek

Csirkehús

A magyar konyha receptjei

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csirkemell750gramm
finomliszt50gramm
hagyma200gramm
napraforgó olaj4evőkanál
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom200gramm
piros paprika, őrölt2teáskanál
1teáskanál
víz250milliliter
zsírszegény tej 1,5%200milliliter

 

Recept

1. 

hagyma 200 gramm  napraforgó olaj 4 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk.

2. 

csirkemell 750 gramm   1 teáskanál

A csirke melleket apróbb kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához és jól összekeverjük. Megsózzuk.

3. 

piros paprika, őrölt 2 teáskanál  víz 250 milliliter

Hozzáadunk feldarabolt paprikát, majd felöntjük vízzel. Fedél alatt 30 percig főzzük.

4. 

zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 200 gramm  finomliszt 50 gramm

A tejet összekeverjük a joghurttal és lisztel, majd hozzáöntjük a húshoz, és átfőzzük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit