Csirkepörkölt
Egy jó ötlet a vasárnapi ebédhez. A receptben joghurtot használunk tejföl helyett, ezzel is csökkentve a kalóriát, de az ízéből semmit sem veszít.
recept,recept fotó,hagyma,csirkemell,piros paprika, őrölt,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,Csirkehús,A magyar konyha receptjei
Csirkehús
A magyar konyha receptjei
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemell | 750 | gramm | |
finomliszt | 50 | gramm | |
hagyma | 200 | gramm | |
napraforgó olaj | 4 | evőkanál | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 200 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 250 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept
1.
hagyma 200 gramm • napraforgó olaj 4 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk.
2.
csirkemell 750 gramm • só 1 teáskanál
A csirke melleket apróbb kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához és jól összekeverjük. Megsózzuk.
3.
piros paprika, őrölt 2 teáskanál • víz 250 milliliter
Hozzáadunk feldarabolt paprikát, majd felöntjük vízzel. Fedél alatt 30 percig főzzük.
4.
zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 200 gramm • finomliszt 50 gramm
A tejet összekeverjük a joghurttal és lisztel, majd hozzáöntjük a húshoz, és átfőzzük.
Jó étvágyat!