Csirkepörkölt

Egy jó ötlet a vasárnapi ebédhez. A receptben joghurtot használunk tejföl helyett, ezzel is csökkentve a kalóriát, de az ízéből semmit sem veszít.
recept,recept fotó,hagyma,csirkemell,piros paprika, őrölt,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,Csirkehús,A magyar konyha receptjei,Szezonális receptek
Csirkehús
A magyar konyha receptjei
Főzőcske
Adag
6
Adag tömege
288 g
Adag energiatartalma
316 kcal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemell | 750 826 | gramm kcal | |
finomliszt | 50 174 | gramm kcal | |
hagyma | 200 88 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 4 540 | evőkanál kcal | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 200 140 | gramm kcal | |
piros paprika, őrölt | 2 32 | teáskanál kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
víz | 250 0 | milliliter kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 96 | milliliter kcal |
Recept
1.
hagyma 200 gramm • napraforgó olaj 4 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk.

2.
csirkemell 750 gramm • só 1 teáskanál
A csirke melleket apróbb kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához és jól összekeverjük. Megsózzuk.

3.
piros paprika, őrölt 2 teáskanál • víz 250 milliliter
Hozzáadunk feldarabolt paprikát, majd felöntjük vízzel. Fedél alatt 30 percig főzzük.

4.
zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 200 gramm • finomliszt 50 gramm
A tejet összekeverjük a joghurttal és lisztel, majd hozzáöntjük a húshoz, és átfőzzük.

Jó étvágyat!