szakacsreceptek.hu

Csirkés besütött krumplis galuska

     

Recept krumplis galuskára, amely csirkehússal és zöldséggel van besütve.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
Borsó50gramm
Burgonya430gramm
Csirkemell300gramm
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Fokhagyma2csipet
Félkemény sajt100gramm
Habtejszín (30-33%)200milliliter
Morzsolt csemegekukorica vákuumzárású80gramm
Oravai szalonna100gramm
Rétesliszt250gramm
1ĆL
1teáskanál
Tyúk tojás1darab
Ételízesítő3teáskanál
Ömlesztett sajt60gramm

1. A tészta elkészítése

burgonya 430 g  tyúk tojás 1 db   1 ĆL  rétesliszt 250 g

A krumplit megpucoljuk, apróra reszeljük, hozzáadjuk a tojást, sót, és lisztet majd félkemény tésztát gyúrunk belőle.

A tészta elkészítése

2. 

A galuskákat sós vízben kb 3 - 4 percig főzzük, leszűrjük, majd hideg vízzel leöblítjük.

3. A csirkehús elkészítése

oravai szalonna 100 g

A szalonnát pici olajon megpirítjuk.

A csirkehús elkészítése

4. 

csirkemell 300 g   1 TK  fekete bors, őrölt ½ TK  ételízesítő 3 TK

Hozzáadjuk az apróra vágott csirkehúst, sózzuk, borsozzuk, és rövid ideig sütjük.

5. 

borsó 50 g  morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 80 g

Zöldborsót és kukoricát adunk hozzá.

6. 

habtejszín (30-33%) 200 ml  ömlesztett sajt 60 g  fokhagyma 2 csipet

Majd leöntjük tejföllel, hozzáadjuk a ömlesztett sajtot és a foghagymát. A mártást addig főzzük, amíg a sajt el nem olvad.

7. 

Sütőtálba esetleg kis tepsibe berakjuk a galuskákat.

8. 

A galuskákra öntjük a csirkehúsos mártást és 200°C-on 15 percig sütjük.

9. 

félkemény sajt 100 g

Sütés után megszórjuk reszelt sajttal.

10. 

Újabb 5 percig sütjük, amíg a sajt el nem olvad.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés