Csirkés besütött krumplis galuska

Recept krumplis galuskára, amely csirkehússal és zöldséggel van besütve.
recept,recept fotó,burgonya,csirkemell,Csirkehús,Szezonális receptek
Csirkehús
Főzőcske
Adag
6
Adag tömege
279 g
Adag energiatartalma
588 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
borsó | 50 38 | gramm kcal | |
burgonya | 430 396 | gramm kcal | |
csirkemell | 300 330 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 2 11 | gerezd kcal | |
félkemény sajt | 100 320 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 200 622 | milliliter kcal | |
morzsolt csemegekukorica vákuumzárású | 80 75 | gramm kcal | |
rétesliszt | 250 890 | gramm kcal | |
só | 1 0 | kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
árvai szalonna | 100 590 | gramm kcal | |
ételízesítő | 3 0 | teáskanál kcal | |
ömlesztett sajt | 60 156 | gramm kcal |
Recept
1. A tészta elkészítése
burgonya 430 gramm • tyúk tojás 1 darab • só 1 ĆL • rétesliszt 250 gramm
A krumplit megpucoljuk, apróra reszeljük, hozzáadjuk a tojást, sót, és lisztet majd félkemény tésztát gyúrunk belőle.

2.
A galuskákat sós vízben kb 3 - 4 percig főzzük, leszűrjük, majd hideg vízzel leöblítjük.


4.
csirkemell 300 gramm • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • ételízesítő 3 teáskanál
Hozzáadjuk az apróra vágott csirkehúst, sózzuk, borsozzuk, és rövid ideig sütjük.

5.
borsó 50 gramm • morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 80 gramm
Zöldborsót és kukoricát adunk hozzá.

6.
habtejszín (30-33%) 200 milliliter • ömlesztett sajt 60 gramm • fokhagyma 2 gerezd
Majd leöntjük tejföllel, hozzáadjuk a ömlesztett sajtot és a foghagymát. A mártást addig főzzük, amíg a sajt el nem olvad.

7.
Sütőtálba esetleg kis tepsibe berakjuk a galuskákat.

8.
A galuskákra öntjük a csirkehúsos mártást és 200°C-on 15 percig sütjük.


10.
Újabb 5 percig sütjük, amíg a sajt el nem olvad.

Jó étvágyat!