szakacsreceptek.hu

Sült csirke burgonyapürével

Sült csirke burgonyapürével

    

Hagyományos módon elkészített csirkecomb, burgonyapürével.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
burgonya500gramm
csirkecomb, egész2darab
piros paprika, őrölt-
-
15teáskanál
vaj50gramm
víz2deciliter
víz2liter
zsírszegény tej 1,5%1deciliter

1. 

csirkecomb, egész 2 darab  víz 2 deciliter 

A csirkecombokat megmossuk, sózzuk, és kisebb sütőtálba helyezzük. Felöntjük egy kis vízzel és fedő alatt 220°C-on kb. egy óráig sütjük.

2. 

burgonya 500 gramm  víz 2 liter   15 teáskanál

A burgonyát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, majd 20-25 percig sós vízben megfőzzük.

3. 

vaj 50 gramm  zsírszegény tej 1,5% 1 deciliter

A burgonyáról leöntjük a vizet. Hozzáadjuk a vajat, tejet és kásás állagúra pépesítjük. Nem baj, ha a masszában kisebb burgonyadarabok maradnak. Van, aki kifejezetten szereti.

4. 

piros paprika, őrölt

A csirkecombokat egy kanál segítségével leöntjük a saját levével. Lágyan megszórjuk pirospaprikával és további 30 percig fedő nélkül besütjük, amíg a bőre nem lesz ropogós.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés