szakacsreceptek.hu

ActiFry grillezett csirke combok

    

Kicsontozott, csirkecombok burgonya, sárgarépa és hagyma körettel.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
burgonya400gramm
csirkecomb, egész2darab
hagyma100gramm
kurkuma fűszerkeverék½teáskanál
köménymag, őrölt¼teáskanál
olivaolaj2evőkanál
piros paprika, őrölt½teáskanál
répa200gramm
½teáskanál
őrölt gyömbér¼teáskanál

1. 

csirkecomb, egész 2 darab

A csirkecombokat bőrrel kicsontozzuk.

2. 

 ¼ teáskanál  olivaolaj 1 evőkanál  kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál  őrölt gyömbér ¼ teáskanál  piros paprika, őrölt ¼ teáskanál

A megadott hozzávalókat összekeverjük, és a folyékony páccal alaposan megkenjük a húst.

3. 

burgonya 400 gramm  répa 200 gramm  olivaolaj 1 evőkanál   ¼ teáskanál  köménymag, őrölt ¼ teáskanál  piros paprika, őrölt ¼ teáskanál

A burgonyát, sárgarépát kb egyforma darabokra vágjuk. Belerakjuk az ActiFry fritőz alsó fokozatába és egyenletesen megcsepegtetjük olajjal. A teljes elkészítési időt 40 percre állítjuk, a csirkehús grillezése a legfelső edényben 12 perc. Sózzuk, megszórjuk köménnyel és paprikával.

4. 

hagyma 100 gramm

10 perc elteltével az ActiFry-t kinyitjuk és hozzáadjuk a vastagra vágott hagymát. Visszazárjuk és folytatjuk a grillezést a start gomb megnyomásával.

5. 

A 18 perc elteltével a fritőz kikapcsol és hangfigyelmeztetéssel jelzi, hogy be kell helyezni a felső edényt, amelyen a csirkehúst helyezzük el, bőrrel felfelé, és folytatjuk a grillezést.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés