Laskagomba leves pacal módra
Vegetáriánus pacal leves késői laskagombából, a leves íze megtévesztésig hasonlít a pacal leveséhez.
recept,recept fotó,burgonya,laskagomba,Gombalevesek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Gombalevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 380 | gramm | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
gulyás fűszerkeverék | ¼ | teáskanál | |
hagyma | 100 | gramm | |
köménymag, őrölt | ½ | teáskanál | |
laskagomba | 600 | gramm | |
majoránna | 2 | teáskanál | |
napraforgó olaj | 30 | milliliter | |
piros paprika, őrölt | 1.5 | teáskanál | |
répa | 100 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
víz | 1200 | milliliter |
Recept
1.
hagyma 100 gramm • napraforgó olaj 30 milliliter • gulyás fűszerkeverék ¼ teáskanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon kevés fűszerrel megdinszteljük.
2.
burgonya 300 gramm • répa 100 gramm
A krumplit megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk. A répát megpucoljuk, és vastagan lereszeljük. Mindkettőt a hagymán 5 percig dinszteljük.
4.
piros paprika, őrölt 1.5 teáskanál • só 1.5 teáskanál • köménymag, őrölt ½ teáskanál • víz 1200 milliliter
Csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a krumplihoz és répához, megszórjuk paprikával, sót és köményt adunk hozzá. Megkeverjük, felöntjük forró vízzel, és 20 percig főzzük.
5.
burgonya 80 gramm • fokhagyma 4 gerezd • majoránna 2 teáskanál
Sűrítéshez reszelt krumplit adunk hozzá. Megpucolt és préselt foghagymával adjuk a leveshez. Átfőzzük és majoránnát adunk hozzá. Ízlés szerint sózzuk.
Jó étvágyat!