Laskagomba leves pacal módra

Vegetáriánus pacal leves késői laskagombából, a leves íze megtévesztésig hasonlít a pacal leveséhez.
recept,recept fotó,burgonya,laskagomba,Gombalevesek,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Gombalevesek
Főzőcske
Adag
6
Adag tömege
410 g
Adag energiatartalma
469 kcal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 380 350 | gramm kcal | |
fokhagyma | 4 22 | gerezd kcal | |
gulyás fűszerkeverék | ¼ 4 | teáskanál kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
köménymag, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
laskagomba | 600 2028 | gramm kcal | |
majoránna | 2 21 | teáskanál kcal | |
napraforgó olaj | 30 270 | milliliter kcal | |
piros paprika, őrölt | 1.5 24 | teáskanál kcal | |
répa | 100 45 | gramm kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
víz | 1200 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
hagyma 100 gramm • napraforgó olaj 30 milliliter • gulyás fűszerkeverék ¼ teáskanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon kevés fűszerrel megdinszteljük.

2.
burgonya 300 gramm • répa 100 gramm
A krumplit megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk. A répát megpucoljuk, és vastagan lereszeljük. Mindkettőt a hagymán 5 percig dinszteljük.


4.
piros paprika, őrölt 1.5 teáskanál • só 1.5 teáskanál • köménymag, őrölt ½ teáskanál • víz 1200 milliliter
Csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a krumplihoz és répához, megszórjuk paprikával, sót és köményt adunk hozzá. Megkeverjük, felöntjük forró vízzel, és 20 percig főzzük.

5.
burgonya 80 gramm • fokhagyma 4 gerezd • majoránna 2 teáskanál
Sűrítéshez reszelt krumplit adunk hozzá. Megpucolt és préselt foghagymával adjuk a leveshez. Átfőzzük és majoránnát adunk hozzá. Ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!