szakacsreceptek.hu

Laskagomba leves pacal módra

    

Vegetáriánus pacal leves késői laskagombából, a leves íze megtévesztésig hasonlít a pacal leveséhez.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
burgonya380gramm
fokhagyma4gerezd
gulyás fűszerkeverék¼teáskanál
hagyma100gramm
köménymag, őrölt½teáskanál
laskagomba600gramm
majoránna2teáskanál
napraforgó olaj30milliliter
piros paprika, őrölt1.5teáskanál
répa100gramm
1.5teáskanál
víz1200milliliter

1. 

hagyma 100 gramm  napraforgó olaj 30 milliliter  gulyás fűszerkeverék ¼ teáskanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon kevés fűszerrel megdinszteljük.

2. 

burgonya 300 gramm  répa 100 gramm

A krumplit megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk. A répát megpucoljuk, és vastagan lereszeljük. Mindkettőt a hagymán 5 percig dinszteljük.

3. 

laskagomba 600 gramm

A laskagombát megmossuk.

4. 

piros paprika, őrölt 1.5 teáskanál   1.5 teáskanál  köménymag, őrölt ½ teáskanál  víz 1200 milliliter

Csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a krumplihoz és répához, megszórjuk paprikával, sót és köményt adunk hozzá. Megkeverjük, felöntjük forró vízzel, és 20 percig főzzük.

5. 

burgonya 80 gramm  fokhagyma 4 gerezd  majoránna 2 teáskanál

Sűrítéshez reszelt krumplit adunk hozzá. Megpucolt és préselt foghagymával adjuk a leveshez. Átfőzzük és majoránnát adunk hozzá. Ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés