szakacsreceptek.hu

Laskagomba leves fokhagymával

Laskagomba leves fokhagymával

    

Nagyszerű, egészséges és finom laskagombás fokhagyma leves.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

hagyma 100 gramm  napraforgó olaj 3 evőkanál  fokhagyma 1 gerezd

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a préselt fokhagymát.

2. 

laskagomba 500 gramm

A laskagombát megmossuk és felszeleteljük.

3. 

burgonya 400 gramm

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és felvágjuk.

4. 

 1.5 teáskanál  köménymag, őrölt ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál

A hagymához hozzáadjuk a burgonyát, laskagombát, sót, köményt, paprikát és a borsot.

5. 

víz 1.25 liter

Összekeverjük és felöntjük vízzel. 25 percig főzzük.

6. 

burgonya 100 gramm  fokhagyma 2 gerezd

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és pépesre reszeljük. A fokhagymát megpucoljuk, préseljük és együtt a burgonyapürével hozzáadjuk a leveshez. Rövid ideig főzzük.

7. 

A petrezselyem zöldjét felvágjuk.

8. 

Hozzáadjuk a leveshez, elkeverjük és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

burgonya500gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma3gerezd
hagyma100gramm
köménymag, őrölt½teáskanál
laskagomba500gramm
napraforgó olaj3evőkanál
piros paprika, őrölt2teáskanál
1.5teáskanál
víz1.25liter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés