Laskagomba leves fokhagymával

Nagyszerű, egészséges és finom laskagombás fokhagyma leves.
recept,recept fotó,laskagomba,fokhagyma,Gombalevesek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Gombalevesek
Főzőcske
Adag
6
Adag tömege
407 g
Adag energiatartalma
444 kcal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 500 460 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 3 17 | gerezd kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
köménymag, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
laskagomba | 500 1690 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 3 405 | evőkanál kcal | |
piros paprika, őrölt | 2 32 | teáskanál kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
víz | 1.25 0 | liter kcal |
Recept
1.
hagyma 100 gramm • napraforgó olaj 3 evőkanál • fokhagyma 1 gerezd
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a préselt fokhagymát.



4.
só 1.5 teáskanál • köménymag, őrölt ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál
A hagymához hozzáadjuk a burgonyát, laskagombát, sót, köményt, paprikát és a borsot.


6.
burgonya 100 gramm • fokhagyma 2 gerezd
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és pépesre reszeljük. A fokhagymát megpucoljuk, préseljük és együtt a burgonyapürével hozzáadjuk a leveshez. Rövid ideig főzzük.

7.
A petrezselyem zöldjét felvágjuk.

8.
Hozzáadjuk a leveshez, elkeverjük és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!