RECEPTEK

Laskagombás rizottó

Laskagombás rizottó

Finom rizottó a népszerű laskagombával. Reszelt sajttal tálaljuk. A legfinomabb a parmezán.

recept,recept fotó,laskagomba,kerek szemű rizs,Rizottó,Gluténmentes ,Vegetáriánus receptek

Rizottó

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fehérbor, száraz100milliliter
fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma120gramm
kerek szemű rizs200gramm
laskagomba400gramm
napraforgó olaj3evőkanál
1.5teáskanál
vaj20gramm
zöldségfőzet250milliliter

 

Recept

1. 

hagyma 120 gramm  napraforgó olaj 3 evőkanál  laskagomba 400 gramm   1.5 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, olajon megpirítjuk. Az osztrigát megmossuk, apróra vágjuk és a hagymához adjuk. Sózzuk, fűszerezzük és egy ideig pároljuk.

2. 

kerek szemű rizs 200 gramm

Hozzáadjuk a megmosott, leszűrt rizst.

3. 

zöldségfőzet 250 milliliter  fehérbor, száraz 100 milliliter

Összekeverjük, felöntjük zöldséglevessel vagy vízzel és kevés borral. Lassan, időnként megkeverve, fedő alatt pároljuk. Szükség szerint felöntjük húslével, és puhára főzzük.

4. 

vaj 20 gramm

Adjunk hozzá vajat a kész rizottóhoz.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés