Laskagombás rizottó

Finom rizottó a népszerű laskagombával. Reszelt sajttal tálaljuk. A legfinomabb a parmezán.
recept,recept fotó,laskagomba,kerek szemű rizs,Rizottó,Vegetáriánus receptek,Gluténmentes
Rizottó
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
288 g
Adag energiatartalma
697 kcal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
fehérbor, száraz | 100 82 | milliliter kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
hagyma | 120 53 | gramm kcal | |
kerek szemű rizs | 200 690 | gramm kcal | |
laskagomba | 400 1352 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 3 405 | evőkanál kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
vaj | 20 147 | gramm kcal | |
zöldségfőzet | 250 50 | milliliter kcal |
Recept
1.
hagyma 120 gramm • napraforgó olaj 3 evőkanál • laskagomba 400 gramm • só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, olajon megpirítjuk. Az osztrigát megmossuk, apróra vágjuk és a hagymához adjuk. Sózzuk, fűszerezzük és egy ideig pároljuk.


3.
zöldségfőzet 250 milliliter • fehérbor, száraz 100 milliliter
Összekeverjük, felöntjük zöldséglevessel vagy vízzel és kevés borral. Lassan, időnként megkeverve, fedő alatt pároljuk. Szükség szerint felöntjük húslével, és puhára főzzük.


Jó étvágyat!