szakacsreceptek.hu

Borsós rizottó

    

Finom krémes rizottó borsóval

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Parmezán sajt50gramm
borsó200gramm
hagyma200gramm
kerek szemű rizs250gramm
olivaolaj2evőkanál
vaj50gramm
víz1liter
zöldségleves20gramm

1. 

olivaolaj 2 evőkanál  hagyma 200 gramm  kerek szemű rizs 250 gramm

Egy közepesen nagy hagymát apróra vágunk, majd olíva olajon üvegesre pirítjuk. Egy csésze rizst adunk hozzá, és még két percig pirítjuk. Felöntjük egy pohár fehér borral.

2. 

víz 1 liter  zöldségleves 20 gramm  borsó 200 gramm

Amikor a bor elpárolog, hozzáadunk két pohár vizet, és két zöldségleves kockát (ideális esetben erőlevest használunk). Amikor a víz elkezd forrni, hozzáadjuk a borsót (lehet mirelit is). Szükség szerint vizet adunk hozzá, és addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul.

3. 

Parmezán sajt 50 gramm  vaj 50 gramm

Reszelt sajttal adunk hozzá, és egy darab vajat. Addig keverjük, amíg el nem olvad a vaj és nem válik krémszerűvé az étel.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés