szakacsreceptek.hu

Borsós rizottó

Finom krémes rizottó borsóval

 

Adag: 2

Az elkészítés ideje: 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Borsó200gramm
Hagyma200gramm
Kerek szemű rizs250gramm
Olivaolaj2evőkanál
Parmezán sajt50gramm
Vaj50gramm
Víz1liter
Zöldségleves20gramm

1. 

olivaolaj 2 EK  hagyma 200 g  kerek szemű rizs 250 g

Egy közepesen nagy hagymát apróra vágunk, majd olíva olajon üvegesre pirítjuk. Egy csésze rizst adunk hozzá, és még két percig pirítjuk. Felöntjük egy pohár fehér borral.

2. 

víz 1 l  zöldségleves 20 g  borsó 200 g

Amikor a bor elpárolog, hozzáadunk két pohár vizet, és két zöldségleves kockát (ideális esetben erőlevest használunk). Amikor a víz elkezd forrni, hozzáadjuk a borsót (lehet mirelit is). Szükség szerint vizet adunk hozzá, és addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul.

3. 

Parmezán sajt 50 g  vaj 50 g

Reszelt sajttal adunk hozzá, és egy darab vajat. Addig keverjük, amíg el nem olvad a vaj és nem válik krémszerűvé az étel.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés