Egyszerű kacsa rizottó

Finom vacsora a kacsasült megmaradt részeiből.
recept,recept fotó,Sült kacsa - az elkészítés legegyszerűbb módja,fagyasztott zöldség (sárgarépa, borsó ),kerek szemű rizs,Rizottó,Kacsahús,Gluténmentes
Rizottó
Hozzávalók
Hozzávalók
Cheddar sajt | 0 ?? | kcal | |
Sült kacsa - az elkészítés legegyszerűbb módja recept | 0 ?? | kcal | |
fagyasztott zöldség (sárgarépa, borsó ) | 350 175 | gramm kcal | |
hagyma | 200 88 | gramm kcal | |
kerek szemű rizs | 150 518 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 4 540 | evőkanál kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
víz | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
Sült kacsa - az elkészítés legegyszerűbb módja recept
A kacsasült megmarad részeiből leszedjük a húst (kb. 200 gr.)...

2.
...felszeleteljük.

3.
hagyma 200 gramm • napraforgó olaj 4 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,


5.
Hozzáadjuk a kacsa húst és felmelegítjük.

6.
kerek szemű rizs 150 gramm • só 1 teáskanál • víz
A rizst folyó víz alatt átmossuk, lecsepegtetjük. Egy kevés olajon megsütjük, sózzuk, vizet öntünk rá, kb 1,5 cm a rizs felé. Letakarjuk és forrástól számítva 10 percig főzzük. Ezután levesszük a tűzről és 10 percig lefedve hagyjuk pihentetni.


Jó étvágyat!