Egyszerű kacsa rizottó
Finom vacsora a kacsasült megmaradt részeiből.
recept,recept fotó,Sült kacsa - az elkészítés legegyszerűbb módja,fagyasztott zöldség (sárgarépa, borsó ),kerek szemű rizs,Rizottó,Kacsahús,Gluténmentes
Rizottó
Hozzávalók
Hozzávalók
Cheddar sajt | - | ||
Sült kacsa - az elkészítés legegyszerűbb módja recept | - | ||
fagyasztott zöldség (sárgarépa, borsó ) | 350 | gramm | |
hagyma | 200 | gramm | |
kerek szemű rizs | 150 | gramm | |
napraforgó olaj | 4 | evőkanál | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | - |
Recept
1.
Sült kacsa - az elkészítés legegyszerűbb módja recept
A kacsasült megmarad részeiből leszedjük a húst (kb. 200 gr.)...
2.
...felszeleteljük.
3.
hagyma 200 gramm • napraforgó olaj 4 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,
5.
Hozzáadjuk a kacsa húst és felmelegítjük.
6.
kerek szemű rizs 150 gramm • só 1 teáskanál • víz
A rizst folyó víz alatt átmossuk, lecsepegtetjük. Egy kevés olajon megsütjük, sózzuk, vizet öntünk rá, kb 1,5 cm a rizs felé. Letakarjuk és forrástól számítva 10 percig főzzük. Ezután levesszük a tűzről és 10 percig lefedve hagyjuk pihentetni.
Jó étvágyat!