szakacsreceptek.hu

Sült kacsa - az elkészítés legegyszerűbb módja

Klasszikusan elkészített kacsa, ízesítés nélkül. A hús könnyen leválik a csontokról, a sült kacsa ropogós és sós. Párolt, fehér vagy vörös káposztával és knédlivel tálaljuk.

 

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Kacsa2400gramm
5evőkanál
Víz2deciliter
Zsírszegény tej 1,5%50milliliter

1. Az elkészítés módja

kacsa 2400 g   4 EK

A fagyasztott kacsát hagyjuk egy napig kiolvadni a hűtőben. A kiolvasztott vagy a friss kacsát jól megmossuk, megsózzuk kívülről és belülről is, és egész éjszakán át a hűtőben hagyjuk. Másnap a besózás után elkezdjük sütni, maximálisan 3 órával a tálalás előtt. Frissen sülve a legízletesebb.

Az elkészítés módja

2. Sütés

 1 EK  víz 2 dl

Maga a sütés előtt a besózott kacsát újra jól megmossuk. Mély serpenyűbe helyezzük, a felszínét újra megsózzuk, felöntjük vízzel- valamint aprólékot is hozzáadhatunk - szív, máj, gyomor, nyak. A serpenyűt jól lezárjuk a fedele által. Közepes hőmérsékletnél, úgy 60 percig sütjük.

Sütés

3. 

A kacsát egy óra után megfordítjuk, majd újra letakarjuk és tovább sütjük - még 30 percig.

4. 

A feltüntetett idő letelte után, újra megfordítjuk, letakarjuk és ismét 30 percig sütjük.

5. 

zsírszegény tej 1,5% 50 ml

Két óra elteltével a kacsa már majdnem teljesen megsült. Most már teljesen felfedjük, megkenjük tejjel és magasabb hőmérsékletnél a sütőben még 15 percig sütjük. Újra megfordítjuk, megkenjük tejjel a másik oldalát is, és ezt az oldalt is 15 percig sütjük.

6. 

A megsült kacsát kivesszük a sütőből.

7. 

Ráhelyezzük egy deszkára, ahol baromfi vágó olló által felvágjuk.

8. A megsült kacsa szeletelése

Először kétfelé osszuk. Ezután minden részt több kisseb részre osztunk: leválasszuk a szárnyat a kacsamell egy részével, a combot és a kacsamellet két részre osztjuk.

A megsült kacsa szeletelése

9. 

Visszahelyezzük a serpenyűbe, amelyben sütöttük, letakarjuk, hogy ne száradjon ki, és a felszolgálásig melegen tartjuk. Letakarva a serpenyűben 20-30 percig is meleg marad. Ha a tálalásig meg kell az időt hosszabbítanunk, behelyezzük a sütőbe, ahol sütöttük. 20-30 percel a sütés után a sütő kihűlt,viszont a keletkezett hő, még 30 percig melegen tartja a kacsánkat.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés