Sült kacsa - az elkészítés legegyszerűbb módja
Klasszikusan elkészített kacsa, fűszer nélkül. A hús könnyen leválik a csontról, kacsa bőre ropogós és sós. Párolt, fehér vagy vörös káposztával és knédlivel tálaljuk.
recept,recept fotó,kacsa,Kacsahús,Gluténmentes
Kacsahús
Recept
1. Az elkészítés módja
kacsa 2400 gramm • só 4 evőkanál
A fagyasztott kacsát hagyjuk egy napig kiolvadni a hűtőben. A kiolvasztott vagy a friss kacsát jól megmossuk, megsózzuk kívülről és belülről is, és egész éjszakán át a hűtőben hagyjuk. Másnap a besózás után elkezdjük sütni, maximálisan 3 órával a tálalás előtt. Frissen sülve a legízletesebb.
2. Sütés
só 1 evőkanál • víz 2 deciliter
A sütés előtt a besózott kacsát újra jól megmossuk. Mélyebb tepsibe helyezzük, a tetejét újra megsózzuk, vizet öntünk alá - kacsa aprólékot is hozzáadhatunk - szív, máj, zúza, nyak. A tepsit lefedjük és közepes hőmérsékletnél, kb 60 percig sütjük.
3.
A kacsát egy óra után megfordítjuk, majd újra letakarjuk és tovább sütjük - még 30 percig.
4.
A feltüntetett idő letelte után, újra megfordítjuk, letakarjuk és ismét 30 percig sütjük.
5.
zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter
Két óra elteltével a kacsa már majdnem teljesen megsült. Most már le vesszük a fedőt és megkenjük tejjel és magasabb hőmérsékletnél a sütőben még 15 percig sütjük. Újra megfordítjuk, megkenjük tejjel a másik oldalát is, és ezt az oldalt is 15 percig sütjük.
6.
A megsült kacsát kivesszük a sütőből.
7.
Ráhelyezzük egy lapra, és baromfi vágó olló segítségével felvágjuk.
8. A megsült kacsa szeletelése
Először kétfelé vágjuk.. Ezután minden részt több kisebb részre osztunk: leválasszuk a szárnyat a kacsamell egy részével, a combot és a kacsamellet két részre osztjuk.
9.
Visszahelyezzük a tepsibe, amelyben sütöttük, lefedjük, hogy ne száradjon ki, és a tálalásig melegen tartjuk. Lefedve a tepsiben 20-30 percig is meleg marad. Ha a tálalásig meg kell az időt hosszabbítanunk, betesszük a sütőbe, ahol sütöttük a sütő meg kb 30 percig melegen tartja még a kacsát.
Jó étvágyat!