RECEPTEK

Sült kacsa - az elkészítés legegyszerűbb módja

Sült kacsa - az elkészítés legegyszerűbb módja

Klasszikusan elkészített kacsa, fűszer nélkül. A hús könnyen leválik a csontról, kacsa bőre ropogós és sós. Párolt, fehér vagy vörös káposztával és knédlivel tálaljuk.

recept,recept fotó,kacsa,Kacsahús,Gluténmentes

Kacsahús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

2 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

kacsa2400gramm
5evőkanál
víz2deciliter
zsírszegény tej 1,5%50milliliter

 

Recept

1. Az elkészítés módja

kacsa 2400 gramm   4 evőkanál

A fagyasztott kacsát hagyjuk egy napig kiolvadni a hűtőben. A kiolvasztott vagy a friss kacsát jól megmossuk, megsózzuk kívülről és belülről is, és egész éjszakán át a hűtőben hagyjuk. Másnap a besózás után elkezdjük sütni, maximálisan 3 órával a tálalás előtt. Frissen sülve a legízletesebb.

2. Sütés

 1 evőkanál  víz 2 deciliter

A sütés előtt a besózott kacsát újra jól megmossuk. Mélyebb tepsibe helyezzük, a tetejét újra megsózzuk, vizet öntünk alá - kacsa aprólékot is hozzáadhatunk - szív, máj, zúza, nyak. A tepsit lefedjük és közepes hőmérsékletnél, kb 60 percig sütjük.

3. 

A kacsát egy óra után megfordítjuk, majd újra letakarjuk és tovább sütjük - még 30 percig.

4. 

A feltüntetett idő letelte után, újra megfordítjuk, letakarjuk és ismét 30 percig sütjük.

5. 

zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter

Két óra elteltével a kacsa már majdnem teljesen megsült. Most már le vesszük a fedőt és megkenjük tejjel és magasabb hőmérsékletnél a sütőben még 15 percig sütjük. Újra megfordítjuk, megkenjük tejjel a másik oldalát is, és ezt az oldalt is 15 percig sütjük.

6. 

A megsült kacsát kivesszük a sütőből.

7. 

Ráhelyezzük egy lapra, és baromfi vágó olló segítségével felvágjuk.

8. A megsült kacsa szeletelése

Először kétfelé vágjuk.. Ezután minden részt több kisebb részre osztunk: leválasszuk a szárnyat a kacsamell egy részével, a combot és a kacsamellet két részre osztjuk.

9. 

Visszahelyezzük a tepsibe, amelyben sütöttük, lefedjük, hogy ne száradjon ki, és a tálalásig melegen tartjuk. Lefedve a tepsiben 20-30 percig is meleg marad. Ha a tálalásig meg kell az időt hosszabbítanunk, betesszük a sütőbe, ahol sütöttük a sütő meg kb 30 percig melegen tartja még a kacsát.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés