szakacsreceptek.hu

Nyári kacsasült zöldségsalátával

    

Finom kacsa egyszerűen megsütve, friss nyári zöldségsalátával. Próbálja ki ön is, kiváló.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

2 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
kacsa2200gramm
piros paprika, őrölt1teáskanál
3teáskanál
víz100milliliter
Ízletes zöldségsaláta recept-

1. 

kacsa 2200 gramm   3 teáskanál  víz 100 milliliter

A friss kacsát alaposan megmossuk. Kívülről és belülről is megsózzuk. Egy mélyebb sütőtálba helyezzük, felöntjük vízzel, letakarjuk és egy órán keresztül sütjük 200 °C. Egy óra után a kacsát megfordítjuk, újra letakarjuk és megint egy órán át sütjük. Amíg a kacsánk sül elkészíthetjük a salátát.

2. 

piros paprika, őrölt 1 teáskanál

A kacsát kivesszük a sütőből. Egy kevés lében amiben a kacsa sült piros őrölt paprikát keverünk szét. Majd ezzel megkenjük a kacsa bőrét és újra a sütőbe helyezzük, ez alkalommal viszont nem fedjük le a sütőtálat. 250°C hagyjuk 15 percig sülni a húst.

3. 

A kacsát újra kivesszük, megfordítjuk megkenjük a másik oldalát is a paprikával és újra sütni tesszük. Miután a kacsánk megsült egy munka lapra rakjuk és hagyjuk egy kicsit kihűlni. Egy baromfi vágó ollóval felszeleteljük. A kacsa szeletelését megtalálhatják a https://www.szakácsreceptek.hu/recept/sült - kacsa-legegyszerűbb-módja-az elkészítésének">tu.

4. 

Ízletes zöldségsaláta recept

Káposztából, uborkából, paradicsomból, répából és friss hagymából elkészítjük a nyári saláta receptjét. Nagyon finom és a legjobb köret a húsokhoz a nyári hónapokban.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés