szakacsreceptek.hu

Melaszos keksz

    

A rettenetes téli hidegben néha jól esik a szobában ülve, meleg teát kortyolva, egy tál sütit nassolva átadni magunkat a relaxálásnak. Ehhez kínálunk egy eszméletlenül finom, télies ízesítésű, melaszos sütit.

Főzőcske

Adag

50

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
BIO cukornád melasz80gramm
fahéj, őrölt½teáskanál
finomliszt50gramm
kakaó40gramm
nádcukor80gramm
teljes kiőrlésű liszt150gramm
tojásfehérje2darab
vaj200gramm
őrölt gyömbér½teáskanál

1. 

vaj 200 gramm  kakaó 40 gramm  BIO cukornád melasz 80 gramm  nádcukor 80 gramm  finomliszt 50 gramm  teljes kiőrlésű liszt 150 gramm  tojásfehérje 2 darab  fahéj, őrölt ½ teáskanál  őrölt gyömbér ½ teáskanál

Egy edénybe összekeverjük a búzalisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szegfűszeget és a gyömbért.Hozzáadjuk a vajat, tojásfehérjét, melaszt, cukrot, kakaót. Tésztát jól kidolgozzuk és alufóliába csomagolva 24 órára a hűtőbe helyezzük el. Ez a lépés fontos, tehát ne hagyjuk ki, mert csak így lesz megfelelő állagú a végtermékünk. Ezután a tésztát elfelezzük. Az egyik felét vissza tesszük a hűtőbe a másikat pedig kinyújtjuk 0.5 cm.

2. 

Egy nagyobb forma segítségével kivágjuk a kekszeket...

3. 

...a kisebbel pedig a tetejét díszítjük ki.

4. 

Egy széles kés segítségével egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.

5. 

10 percig 180°C fokon sütjük.

6. 

Amikor kivesszük, még nagyon instabilak a sütemények, de pár perc hűlést követően már szépen megkeményedik a külseje és egy forró teával máris fogyasztható.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés