RECEPTEK

Melaszos keksz

Melaszos keksz

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

A rettenetes téli hidegben néha jól esik a szobában ülve, meleg teát kortyolva, egy tál sütit nassolva átadni magunkat a relaxálásnak. Ehhez kínálunk egy eszméletlenül finom, télies ízesítésű, melaszos sütit.

recept,recept fotó,BIO cukornád melasz,nádcukor,Aprósütemény,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

50

Adag tömege

14 g

Adag energiatartalma

58 kcal

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

BIO cukornád melasz

80

232

gramm

kcal

fahéj, őrölt

½

7

teáskanál

kcal

finomliszt

50

174

gramm

kcal

kakaó

40

123

gramm

kcal

nádcukor

80

317

gramm

kcal

teljes kiőrlésű liszt

150

503

gramm

kcal

tojásfehérje

2

34

darab

kcal

vaj

200

1468

gramm

kcal

őrölt gyömbér

½

3

teáskanál

kcal

 

Recept

1. 

vaj 200 gramm  kakaó 40 gramm  BIO cukornád melasz 80 gramm  nádcukor 80 gramm  finomliszt 50 gramm  teljes kiőrlésű liszt 150 gramm  tojásfehérje 2 darab  fahéj, őrölt ½ teáskanál  őrölt gyömbér ½ teáskanál

Egy edénybe összekeverjük a búzalisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szegfűszeget és a gyömbért.Hozzáadjuk a vajat, tojásfehérjét, melaszt, cukrot, kakaót. Tésztát jól kidolgozzuk és alufóliába csomagolva 24 órára a hűtőbe helyezzük el. Ez a lépés fontos, tehát ne hagyjuk ki, mert csak így lesz megfelelő állagú a végtermékünk. Ezután a tésztát elfelezzük. Az egyik felét vissza tesszük a hűtőbe a másikat pedig kinyújtjuk 0.5 cm.

Egy edénybe összekeverjük a búzalisztet, a...

2. 

Egy nagyobb forma segítségével kivágjuk a kekszeket...

Egy nagyobb forma segítségével kivágjuk a...

3. 

...a kisebbel pedig a tetejét díszítjük ki.

...a kisebbel pedig a tetejét díszítjük ki....

4. 

Egy széles kés segítségével egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.

 Egy széles kés segítségével egy...

5. 

10 percig 180°C fokon sütjük.

10 percig 180°C fokon sütjük....

6. 

Amikor kivesszük, még nagyon instabilak a sütemények, de pár perc hűlést követően már szépen megkeményedik a külseje és egy forró teával máris fogyasztható.

Amikor kivesszük, még nagyon instabilak a...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés