szakacsreceptek.hu

Melaszos keksz

Melaszos keksz

    

A rettenetes téli hidegben néha jól esik a szobában ülve, meleg teát kortyolva, egy tál sütit nassolva átadni magunkat a relaxálásnak. Ehhez kínálunk egy eszméletlenül finom, télies ízesítésű, melaszos sütit.

recept,recept fotó,BIO cukornád melasz,nádcukor,Aprósütemény,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

50

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

Recept

1. 

vaj 200 gramm  kakaó 40 gramm  BIO cukornád melasz 80 gramm  nádcukor 80 gramm  finomliszt 50 gramm  teljes kiőrlésű liszt 150 gramm  tojásfehérje 2 darab  fahéj, őrölt ½ teáskanál  őrölt gyömbér ½ teáskanál

Egy edénybe összekeverjük a búzalisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szegfűszeget és a gyömbért.Hozzáadjuk a vajat, tojásfehérjét, melaszt, cukrot, kakaót. Tésztát jól kidolgozzuk és alufóliába csomagolva 24 órára a hűtőbe helyezzük el. Ez a lépés fontos, tehát ne hagyjuk ki, mert csak így lesz megfelelő állagú a végtermékünk. Ezután a tésztát elfelezzük. Az egyik felét vissza tesszük a hűtőbe a másikat pedig kinyújtjuk 0.5 cm.

2. 

Egy nagyobb forma segítségével kivágjuk a kekszeket...

3. 

...a kisebbel pedig a tetejét díszítjük ki.

4. 

Egy széles kés segítségével egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.

5. 

10 percig 180°C fokon sütjük.

6. 

Amikor kivesszük, még nagyon instabilak a sütemények, de pár perc hűlést követően már szépen megkeményedik a külseje és egy forró teával máris fogyasztható.

Jó étvágyat!

Hozzávalók

BIO cukornád melasz80gramm
fahéj, őrölt½teáskanál
finomliszt50gramm
kakaó40gramm
nádcukor80gramm
teljes kiőrlésű liszt150gramm
tojásfehérje2darab
vaj200gramm
őrölt gyömbér½teáskanál

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés