Gyömbéres kekszek
Ropogós karácsonyi kekszek gyömbérrel, melyek sütés után kemények. Ezért szükséges lezárt edényben legalább egy hétig állni hagyni. Ez alatt az idő alatt megpuhulnak.
recept,recept fotó,porcukor,finomliszt,finomliszt,őrölt gyömbér,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 110 | gramm | |
finomliszt | - | ||
porcukor | 110 | gramm | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | - | ||
őrölt gyömbér | 1 | evőkanál |
Recept
1.
tyúk tojás 2 darab • porcukor 110 gramm • őrölt gyömbér 1 evőkanál
A tojást cukorral kikeverjük, majd hozzáadunk egy kanál gyömbért.
3.
... és keményebb nem tapadós tésztát dolgozunk ki. Szükség szerint 2-3 kanál tejet adunk hozzá. 24 órát hűvös helyen állni hagyunk.
4.
A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtunk, kb 2,5 mm vastagra és formákat vágunk belőle. A formákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
5.
Közepes hőfokon sütjük.
Jó étvágyat!