Apró édes karácsonyi sütemény cukor nélkül sütve de cukorban forgatva.
recept,recept fotó,fehérbor, félédes,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Főzőcske
Adag
60
Az elkészítés ideje
—
Nehézség
közepes
1.
finomliszt 175 gramm • vaj 125 gramm • fehérbor, félédes 50 milliliter • só 1 csipet
Egy tálba beleöntjük a lisztet, hozzáadjuk a felszeletelt vajat a bor és egy csipetnyi sót.
2.
Kidolgozzuk a tésztát.
3.
A tésztát becsomagoljuk élelmiszer fóliába és egy éjszakára a hűtőbe helyezzük.
4.
Másnap a tésztát egy lisztel meghintett gyúrólapon 0,5 cm nyújtjuk és különböző formákat szaggatunk ki belőle.( a formák átmérője kb 3 cm legyen )
5.
Egy sütőpapírral bélelt sütő lapra helyezzük el a kivágott tészta formákat.
6.
12 percig 180°C fokon sütjük.
8.
Zárt edényben tároljuk, hogy ne száradjanak ki.
Jó étvágyat!
fehérbor, félédes | 50 | milliliter | |
finomliszt | 175 | gramm | |
porcukor | - | ||
só | 1 | csipet | |
vaj | 125 | gramm |