Apró édes sütemény
![Apró édes sütemény](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001811/img_hu_4x3/apro-edes-sutemeny_00180.jpg)
Apró édes karácsonyi sütemény cukor nélkül sütve de cukorban forgatva.
recept,recept fotó,fehérbor, félédes,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Recept
1.
finomliszt 175 gramm • vaj 125 gramm • fehérbor, félédes 50 milliliter • só 1 csipet
Egy tálba beleöntjük a lisztet, hozzáadjuk a felszeletelt vajat a bor és egy csipetnyi sót.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001811/small/IMG_8080.jpg)
2.
Kidolgozzuk a tésztát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001811/small/IMG_8081.jpg)
3.
A tésztát becsomagoljuk élelmiszer fóliába és egy éjszakára a hűtőbe helyezzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001811/small/IMG_8083.jpg)
4.
Másnap a tésztát egy lisztel meghintett gyúrólapon 0,5 cm nyújtjuk és különböző formákat szaggatunk ki belőle.( a formák átmérője kb 3 cm legyen )
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001811/small/IMG_8087.jpg)
5.
Egy sütőpapírral bélelt sütő lapra helyezzük el a kivágott tészta formákat.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001811/small/IMG_8091.jpg)
6.
12 percig 180°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001811/small/IMG_8100.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001811/small/IMG_8104.jpg)
8.
Zárt edényben tároljuk, hogy ne száradjanak ki.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001811/small/IMG_8137.jpg)
Jó étvágyat!