Apró édes sütemény

Apró édes karácsonyi sütemény cukor nélkül sütve de cukorban forgatva.
recept,recept fotó,fehérbor, félédes,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
fehérbor, félédes | 50 45 | milliliter kcal | |
finomliszt | 175 608 | gramm kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
vaj | 125 918 | gramm kcal |
Recept
1.
finomliszt 175 gramm • vaj 125 gramm • fehérbor, félédes 50 milliliter • só 1 csipet
Egy tálba beleöntjük a lisztet, hozzáadjuk a felszeletelt vajat a bor és egy csipetnyi sót.

2.
Kidolgozzuk a tésztát.

3.
A tésztát becsomagoljuk élelmiszer fóliába és egy éjszakára a hűtőbe helyezzük.

4.
Másnap a tésztát egy lisztel meghintett gyúrólapon 0,5 cm nyújtjuk és különböző formákat szaggatunk ki belőle.( a formák átmérője kb 3 cm legyen )

5.
Egy sütőpapírral bélelt sütő lapra helyezzük el a kivágott tészta formákat.

6.
12 percig 180°C fokon sütjük.


8.
Zárt edényben tároljuk, hogy ne száradjanak ki.

Jó étvágyat!