RECEPTEK

Apró édes sütemény

Apró édes sütemény

Apró édes karácsonyi sütemény cukor nélkül sütve de cukorban forgatva.

recept,recept fotó,fehérbor, félédes,Aprósütemény,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

60

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fehérbor, félédes50milliliter
finomliszt175gramm
porcukor-
1csipet
vaj125gramm

 

Recept

1. 

finomliszt 175 gramm  vaj 125 gramm  fehérbor, félédes 50 milliliter   1 csipet

Egy tálba beleöntjük a lisztet, hozzáadjuk a felszeletelt vajat a bor és egy csipetnyi sót.

2. 

Kidolgozzuk a tésztát.

3. 

A tésztát becsomagoljuk élelmiszer fóliába és egy éjszakára a hűtőbe helyezzük.

4. 

Másnap a tésztát egy lisztel meghintett gyúrólapon 0,5 cm nyújtjuk és különböző formákat szaggatunk ki belőle.( a formák átmérője kb 3 cm legyen )

5. 

Egy sütőpapírral bélelt sütő lapra helyezzük el a kivágott tészta formákat.

6. 

12 percig 180°C fokon sütjük.

7. 

porcukor

Porcukorban megforgatjuk a kész sütiket.

8. 

Zárt edényben tároljuk, hogy ne száradjanak ki.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés