Kaptárok
Nem sütött karácsonyi sütemény
recept,recept fotó,dió, darált,piskóta,Aprósütemény,Karácsony,Sütés nélküli
Aprósütemény
kategóriak
Aprósütemény › Karácsony › Sütés nélküli › Karácsonyi sütés nélküli desszertek › Karácsonyi kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 200 | gramm | |
gyümölcsös jam | - | ||
piskóta | 30 | darab | |
porcukor | 300 | gramm | |
rum | 0.02 | liter | |
tojássárgája | 1 | darab | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 100 | gramm |
Recept
1. A tészta elkészítése
dió, darált 200 gramm • porcukor 200 gramm • tyúk tojás 1 darab
A megadott lapanyagokból kidolgozzuk a kemény tésztát.
2. A vajas krém elkészítése
vaj 100 gramm • porcukor 100 gramm • tojássárgája 1 darab • rum 0.02 liter
Az alapanyagokat összekeverjük.
4.
A cukorral meghintett darázsfészek formákba bele nyomkodjuk a tésztát úgy hogy a közepe üresen maradjon (cukrozott újakkal nyomjuk bele, hogy az ujjaink ne ragadjanak) és kiborítjuk.
6.
Az elkészült darázsfészkeket tálcára helyezzük és hagyjuk megkeményedni.
Jó étvágyat!