szakacsreceptek.hu

Kaptárok

    

Nem sütött karácsonyi sütemény

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
dió, darált200gramm
gyümölcsös jam-
piskóta30darab
porcukor300gramm
rum0.02liter
tojássárgája1darab
tyúk tojás1darab
vaj100gramm

1. A tészta elkészítése

dió, darált 200 gramm  porcukor 200 gramm  tyúk tojás 1 darab

A megadott lapanyagokból kidolgozzuk a kemény tésztát.

A tészta elkészítése

2. A vajas krém elkészítése

vaj 100 gramm  porcukor 100 gramm  tojássárgája 1 darab  rum 0.02 liter

Az alapanyagokat összekeverjük.

A vajas krém elkészítése

3. 

piskóta 30 darab

A fészek aljára kerek piskótákat helyezünk el.

4. 

A cukorral meghintett darázsfészek formákba bele nyomkodjuk a tésztát úgy hogy a közepe üresen maradjon (cukrozott újakkal nyomjuk bele, hogy az ujjaink ne ragadjanak) és kiborítjuk.

5. 

gyümölcsös jam

A fészekbe lekvárt, tölteléket , az aljára pedig kerek piskótát helyezünk.

6. 

Az elkészült darázsfészkeket tálcára helyezzük és hagyjuk megkeményedni.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés