Kaptárok

Nem sütött karácsonyi sütemény
recept,recept fotó,dió, darált,piskóta,Aprósütemény,Karácsony,Sütés nélküli
Aprósütemény
kategóriak
Aprósütemény › Karácsony › Sütés nélküli › Karácsonyi kalácsok › Karácsonyi sütés nélküli desszertek ›Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 200 1348 | gramm kcal | |
gyümölcsös jam | 0 ?? | kcal | |
piskóta | 30 ?? | darab kcal | |
porcukor | 300 1164 | gramm kcal | |
rum | 0.02 48 | liter kcal | |
tojássárgája | 1 57 | darab kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 100 734 | gramm kcal |
Recept
1. A tészta elkészítése
dió, darált 200 gramm • porcukor 200 gramm • tyúk tojás 1 darab
A megadott lapanyagokból kidolgozzuk a kemény tésztát.

2. A vajas krém elkészítése
vaj 100 gramm • porcukor 100 gramm • tojássárgája 1 darab • rum 0.02 liter
Az alapanyagokat összekeverjük.


4.
A cukorral meghintett darázsfészek formákba bele nyomkodjuk a tésztát úgy hogy a közepe üresen maradjon (cukrozott újakkal nyomjuk bele, hogy az ujjaink ne ragadjanak) és kiborítjuk.


6.
Az elkészült darázsfészkeket tálcára helyezzük és hagyjuk megkeményedni.

Jó étvágyat!