szakacsreceptek.hu

Grillázs szelet

    

Hagyományos sütés nélkül készítendő karamellás-mogyorós grillázs szelet.

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
cukrozott sűrített tej397gramm
dió, darált250gramm
kristálycukor300gramm
tortaostya6darab
vaj250gramm

1. 

kristálycukor 300 gramm

Egy lábasba cukrot szórunk. Közepes lángon melegítjük és lefedjük.

2. 

Kb 10 perc után a cukor karamellizálódni kezd. Vigyázni kell, hogy le ne égjen.

3. 

Néhány perc után az összes cukor karamellizálódik.

4. 

vaj 250 gramm

Fokozatosan kis darabonként hozzáadjuk a vajat.

5. 

cukrozott sűrített tej 397 gramm

Fokozatosan belekeverjük a sűrített tejet és addig főzzük, amíg az egészet alaposan össze nem keverjük.

6. 

dió, darált 250 gramm

Belekeverjük a őrölt diót és levesszük a tűzről.

7. 

tortaostya 6 darab

A minden egyes keksz-ostyára egyenletesen rákenünk kanál segítségével egy réteg grillázst.

8. 

Egy réteg grillázs az négy kanál.

9. 

Az utolsó rétegre csak üres keksz-ostyát helyezünk. Majd nehézéket nehezünk rá. Néhány órán át hagyjuk keményedni.

10. 

Szeletelhetjük kisebb darabokra - kockákra, téglaformára esetleg háromszög formára.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés