RECEPTEK

Hajdinakarikák dzsemmel

Hajdinakarikák dzsemmel

Egy nagyon különleges teasütemény hajdina lisztből. Nem olyan lágy, mint a klasszikus fehér-lisztből készített teasütemények, viszont azoknál sokkal pozitívabban hat az egészségre. Ideális egy csésze forró teához.

recept,recept fotó,hajdina liszt ,Aprósütemény,Gluténmentes ,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fahéj, őrölt1teáskanál
hajdina liszt 250gramm
méz 50gramm
porcukor50gramm
szamócás jam-
sütőpor½teáskanál
tyúk tojás1darab
vaj120gramm

 

Recept

1. 

hajdina liszt  250 gramm  vaj 120 gramm  porcukor 50 gramm  méz  50 gramm  tyúk tojás 1 darab  fahéj, őrölt 1 teáskanál  sütőpor ½ teáskanál

Egy tálba beleszórjuk a hajdina lisztet, hozzáadjuk a puha vajat és a többi hozzávalót.

2. 

Kidolgozzuk a tésztát, amelyet hűvös helyen 12 órán át pihentetünk.

3. 

A tésztát sütőpapíron kinyújtjuk kb 3-4 mm vastagra.

4. 

Karikákat vágunk belőle, amelyekbe bármilyen lenyomatot is készíthetünk.

5. 

A karikákat egy kés segítségével áthelyezzük a sütőpapírral bélelt sütőlapra.

6. 

10 percig 170°C fokon sütjük.

7. 

szamócás jam

A kihűlt karikákat dzsemmel megkenjük és összeragasztjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit