Hajdinával készült karácsonyi aprósütemény
Gluténmentes karácsonyi aprósütemény lekvárral.
recept,recept fotó,hajdina liszt ,méz ,fahéj, őrölt,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász díszítések- színes | - | ||
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
főzőcsokoládé | - | ||
gyümölcsös jam | - | ||
hajdina liszt | 200 | gramm | |
méz | 80 | gramm | |
szódabikarbóna | ¼ | teáskanál | |
só | 1 | csipet | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 100 | gramm |
Recept
1.
hajdina liszt 200 gramm • méz 80 gramm • tyúk tojás 1 darab • vaj 100 gramm • só 1 csipet • fahéj, őrölt 1 teáskanál • szódabikarbóna ¼ teáskanál
A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.
2.
Kimondottan ragadós tésztát gyúrunk össze belőle.
3.
Élelmiszer fóliába csomagoljuk a tésztát és két órára a hűtőbe tesszük.
4.
Miután kivettük a tésztát egy sütőpapírra helyezzük és...
5.
...egy másik papírral letakarjuk és úgy nyújtjuk ki kb 5-6 cm.
6.
A tésztából formák segítségével különböző formákat szaggatunk ki ( kb 4 cm átmérőjűt ).
7.
Éles késsel áthelyezzük őket egy sütőpapírral bélelt sütőlapra. A maradék tésztát ami a szaggatásnál felmaradt újra becsomagoljuk az élelmiszer fóliába. És amíg az első adag kisül addig betehetjük a hűtőbe keményedni ( kb 10 percre).
8.
15 percig 175°C fokon sütjük.
10.
főzőcsokoládé • cukrász díszítések- színes
...leöntjük olvasztott csokoládéval és apró cukordísszel díszítjük.
Jó étvágyat!