Hajdinával készült karácsonyi aprósütemény

Gluténmentes karácsonyi aprósütemény lekvárral.
recept,recept fotó,hajdina liszt ,méz ,fahéj, őrölt,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász díszítések- színes | 0 ?? | kcal | |
fahéj, őrölt | 1 13 | teáskanál kcal | |
főzőcsokoládé | 0 ?? | kcal | |
gyümölcsös jam | 0 ?? | kcal | |
hajdina liszt | 200 ?? | gramm kcal | |
méz | 80 263 | gramm kcal | |
szódabikarbóna | ¼ ?? | teáskanál kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 100 734 | gramm kcal |
Recept
1.
hajdina liszt 200 gramm • méz 80 gramm • tyúk tojás 1 darab • vaj 100 gramm • só 1 csipet • fahéj, őrölt 1 teáskanál • szódabikarbóna ¼ teáskanál
A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.

2.
Kimondottan ragadós tésztát gyúrunk össze belőle.

3.
Élelmiszer fóliába csomagoljuk a tésztát és két órára a hűtőbe tesszük.

4.
Miután kivettük a tésztát egy sütőpapírra helyezzük és...

5.
...egy másik papírral letakarjuk és úgy nyújtjuk ki kb 5-6 cm.

6.
A tésztából formák segítségével különböző formákat szaggatunk ki ( kb 4 cm átmérőjűt ).

7.
Éles késsel áthelyezzük őket egy sütőpapírral bélelt sütőlapra. A maradék tésztát ami a szaggatásnál felmaradt újra becsomagoljuk az élelmiszer fóliába. És amíg az első adag kisül addig betehetjük a hűtőbe keményedni ( kb 10 percre).

8.
15 percig 175°C fokon sütjük.


10.
főzőcsokoládé • cukrász díszítések- színes
...leöntjük olvasztott csokoládéval és apró cukordísszel díszítjük.

Jó étvágyat!