szakacsreceptek.hu

Hajdinával készült karácsonyi aprósütemény

    

Gluténmentes karácsonyi aprósütemény lekvárral.

Főzőcske

Adag

25

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

hajdina liszt  200 gramm  méz  80 gramm  tyúk tojás 1 darab  vaj 100 gramm   1 csipet  fahéj, őrölt 1 teáskanál  szódabikarbóna ¼ teáskanál

A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.

2. 

Kimondottan ragadós tésztát gyúrunk össze belőle.

3. 

Élelmiszer fóliába csomagoljuk a tésztát és két órára a hűtőbe tesszük.

4. 

Miután kivettük a tésztát egy sütőpapírra helyezzük és...

5. 

...egy másik papírral letakarjuk és úgy nyújtjuk ki kb 5-6 cm.

6. 

A tésztából formák segítségével különböző formákat szaggatunk ki ( kb 4 cm átmérőjűt ).

7. 

Éles késsel áthelyezzük őket egy sütőpapírral bélelt sütőlapra. A maradék tésztát ami a szaggatásnál felmaradt újra becsomagoljuk az élelmiszer fóliába. És amíg az első adag kisül addig betehetjük a hűtőbe keményedni ( kb 10 percre).

8. 

15 percig 175°C fokon sütjük.

9. 

gyümölcsös jam

A megsült kalácsokat lekvárral összeragasztjuk...

10. 

főzőcsokoládé  cukrász díszítések- színes

...leöntjük olvasztott csokoládéval és apró cukordísszel díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés