Hajdinával készült karácsonyi aprósütemény
![Hajdinával készült karácsonyi aprósütemény](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001783/img_hu_4x3/hajdinaval-keszult-karacsonyi-aprosutemeny_00180.jpg)
Gluténmentes karácsonyi aprósütemény lekvárral.
recept,recept fotó,hajdina liszt ,méz ,fahéj, őrölt,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász díszítések- színes | - | ||
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
főzőcsokoládé | - | ||
gyümölcsös jam | - | ||
hajdina liszt | 200 | gramm | |
méz | 80 | gramm | |
szódabikarbóna | ¼ | teáskanál | |
só | 1 | csipet | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 100 | gramm |
Recept
1.
hajdina liszt 200 gramm • méz 80 gramm • tyúk tojás 1 darab • vaj 100 gramm • só 1 csipet • fahéj, őrölt 1 teáskanál • szódabikarbóna ¼ teáskanál
A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001783/small/IMG_6897.jpg)
2.
Kimondottan ragadós tésztát gyúrunk össze belőle.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001783/small/IMG_6900.jpg)
3.
Élelmiszer fóliába csomagoljuk a tésztát és két órára a hűtőbe tesszük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001783/small/IMG_6901.jpg)
4.
Miután kivettük a tésztát egy sütőpapírra helyezzük és...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001783/small/IMG_6904.jpg)
5.
...egy másik papírral letakarjuk és úgy nyújtjuk ki kb 5-6 cm.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001783/small/IMG_6905.jpg)
6.
A tésztából formák segítségével különböző formákat szaggatunk ki ( kb 4 cm átmérőjűt ).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001783/small/IMG_6907.jpg)
7.
Éles késsel áthelyezzük őket egy sütőpapírral bélelt sütőlapra. A maradék tésztát ami a szaggatásnál felmaradt újra becsomagoljuk az élelmiszer fóliába. És amíg az első adag kisül addig betehetjük a hűtőbe keményedni ( kb 10 percre).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001783/small/IMG_6912.jpg)
8.
15 percig 175°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001783/small/IMG_6921.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001783/small/IMG_6930.jpg)
10.
főzőcsokoládé • cukrász díszítések- színes
...leöntjük olvasztott csokoládéval és apró cukordísszel díszítjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001783/small/IMG_6939.jpg)
Jó étvágyat!