RECEPTEK

Hajdinával készült karácsonyi aprósütemény

Hajdinával készült karácsonyi aprósütemény

Gluténmentes karácsonyi aprósütemény lekvárral.

recept,recept fotó,hajdina liszt ,méz ,fahéj, őrölt,Aprósütemény,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

25

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cukrász díszítések- színes-
fahéj, őrölt1teáskanál
főzőcsokoládé-
gyümölcsös jam-
hajdina liszt 200gramm
méz 80gramm
szódabikarbóna¼teáskanál
1csipet
tyúk tojás1darab
vaj100gramm

 

Recept

1. 

hajdina liszt  200 gramm  méz  80 gramm  tyúk tojás 1 darab  vaj 100 gramm   1 csipet  fahéj, őrölt 1 teáskanál  szódabikarbóna ¼ teáskanál

A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.

2. 

Kimondottan ragadós tésztát gyúrunk össze belőle.

3. 

Élelmiszer fóliába csomagoljuk a tésztát és két órára a hűtőbe tesszük.

4. 

Miután kivettük a tésztát egy sütőpapírra helyezzük és...

5. 

...egy másik papírral letakarjuk és úgy nyújtjuk ki kb 5-6 cm.

6. 

A tésztából formák segítségével különböző formákat szaggatunk ki ( kb 4 cm átmérőjűt ).

7. 

Éles késsel áthelyezzük őket egy sütőpapírral bélelt sütőlapra. A maradék tésztát ami a szaggatásnál felmaradt újra becsomagoljuk az élelmiszer fóliába. És amíg az első adag kisül addig betehetjük a hűtőbe keményedni ( kb 10 percre).

8. 

15 percig 175°C fokon sütjük.

9. 

gyümölcsös jam

A megsült kalácsokat lekvárral összeragasztjuk...

10. 

főzőcsokoládé  cukrász díszítések- színes

...leöntjük olvasztott csokoládéval és apró cukordísszel díszítjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit