Kakaós mézeskalács
Puha mézeskalács kakaós ízben. Elkészíthetjük díszítés nélkül is, de amennyiben fehér mázzal díszítjük, úgy vonzani fogja a tekintetet.
recept,recept fotó,kakaó,méz ,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | 2 | teáskanál | |
finomliszt | 600 | gramm | |
kakaó | 5 | evőkanál | |
méz | 6 | evőkanál | |
porcukor | 360 | gramm | |
szódabikarbóna | 1 | teáskanál | |
tojásfehérje | 30 | gramm | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
vaj | 150 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 600 gramm • porcukor 180 gramm • vaj 150 gramm • tyúk tojás 3 darab • kakaó 5 evőkanál • szódabikarbóna 1 teáskanál • fahéj, őrölt 2 teáskanál • méz 6 evőkanál
Nagyobb edénybe kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, tojást, kakaót, mézet, vajat, szódabikarbónát és az őrölt fahéjat. Az egészet összekeverjük és kidolgozzuk a tésztát.
2.
A tésztát 30 percig hűvös helyen állni hagyjuk.
3.
A tésztát kb 5mm vastagra nyújtjuk, majd karácsonyi formákat vágunk ki.
4.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tepsit kivajazzuk vagy sütőpapírral béleljük. A tepsire rárakjuk a mézeskalácsokat.
5.
Körülbelül 7 percig sütjük.
6. A fehérjéből készült máz elkészítése
porcukor 180 gramm • tojásfehérje 30 gramm
A cukrot fokozatosan belekeverjük a tojásfehérjébe.
7.
Addig keverjük, amíg elég sűrű masszát nem kapunk. Amennyiben túl lágynak látszana a máz, úgy még hozzáadhatunk több cukrot. Amennyiben túl sűrű lenne, úgy tojásfehérjét adunk hozzá.
8.
A megsült mézeskalácsokat az elkészített mázzal díszítjük.
Jó étvágyat!