szakacsreceptek.hu

Kakaós mézeskalács

Kakaós mézeskalács

    

Puha mézeskalács kakaós ízben. Elkészíthetjük díszítés nélkül is, de amennyiben fehér mázzal díszítjük, úgy vonzani fogja a tekintetet.

Főzőcske

Adag

60

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

finomliszt 600 gramm  porcukor 180 gramm  vaj 150 gramm  tyúk tojás 3 darab  kakaó 5 evőkanál  szódabikarbóna 1 teáskanál  fahéj, őrölt 2 teáskanál  méz  6 evőkanál

Nagyobb edénybe kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, tojást, kakaót, mézet, vajat, szódabikarbónát és az őrölt fahéjat. Az egészet összekeverjük és kidolgozzuk a tésztát.

2. 

A tésztát 30 percig hűvös helyen állni hagyjuk.

3. 

A tésztát kb 5mm vastagra nyújtjuk, majd karácsonyi formákat vágunk ki.

4. 

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tepsit kivajazzuk vagy sütőpapírral béleljük. A tepsire rárakjuk a mézeskalácsokat.

5. 

Körülbelül 7 percig sütjük.

6. A fehérjéből készült máz elkészítése

porcukor 180 gramm  tojásfehérje 30 gramm

A cukrot fokozatosan belekeverjük a tojásfehérjébe.

A fehérjéből készült máz elkészítése

7. 

Addig keverjük, amíg elég sűrű masszát nem kapunk. Amennyiben túl lágynak látszana a máz, úgy még hozzáadhatunk több cukrot. Amennyiben túl sűrű lenne, úgy tojásfehérjét adunk hozzá.

8. 

A megsült mézeskalácsokat az elkészített mázzal díszítjük.

Jó étvágyat!

fahéj, őrölt2teáskanál
finomliszt600gramm
kakaó5evőkanál
méz 6evőkanál
porcukor360gramm
szódabikarbóna1teáskanál
tojásfehérje30gramm
tyúk tojás3darab
vaj150gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés