szakacsreceptek.hu

Kakaós mézeskalács

    

Puha mézeskalács kakaós ízben. Elkészíthetjük díszítés nélkül is, de amennyiben fehér mázzal díszítjük, úgy vonzani fogja a tekintetet.

Főzőcske

Adag

60

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
fahéj, őrölt2teáskanál
finomliszt600gramm
kakaó5evőkanál
méz 6evőkanál
porcukor360gramm
szódabikarbóna1teáskanál
tojásfehérje30gramm
tyúk tojás3darab
vaj150gramm

1. 

finomliszt 600 gramm  porcukor 180 gramm  vaj 150 gramm  tyúk tojás 3 darab  kakaó 5 evőkanál  szódabikarbóna 1 teáskanál  fahéj, őrölt 2 teáskanál  méz  6 evőkanál

Nagyobb edénybe kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, tojást, kakaót, mézet, vajat, szódabikarbónát és az őrölt fahéjat. Az egészet összekeverjük és kidolgozzuk a tésztát.

2. 

A tésztát 30 percig hűvös helyen állni hagyjuk.

3. 

A tésztát kb 5mm vastagra nyújtjuk, majd karácsonyi formákat vágunk ki.

4. 

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tepsit kivajazzuk vagy sütőpapírral béleljük. A tepsire rárakjuk a mézeskalácsokat.

5. 

Körülbelül 7 percig sütjük.

6. A fehérjéből készült máz elkészítése

porcukor 180 gramm  tojásfehérje 30 gramm

A cukrot fokozatosan belekeverjük a tojásfehérjébe.

A fehérjéből készült máz elkészítése

7. 

Addig keverjük, amíg elég sűrű masszát nem kapunk. Amennyiben túl lágynak látszana a máz, úgy még hozzáadhatunk több cukrot. Amennyiben túl sűrű lenne, úgy tojásfehérjét adunk hozzá.

8. 

A megsült mézeskalácsokat az elkészített mázzal díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés