Zabpehely karikák
Egyszerű és egészséges keksz a nyári kávéhoz vagy a karácsonyi asztalra is. Ha barna cukrot használunk, a keksz íze sokkal karamellesebb lesz. Az ízét kakaó, fahéj, vagy mazsola és dió hozzáadása által is megváltoztathatjuk.
recept,recept fotó,vaj,méz ,kristálycukor,zabpehely,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | - | ||
finomliszt | 125 | gramm | |
kakaó | - | ||
kristálycukor | 80 | gramm | |
méz | 100 | gramm | |
só | - | ||
sütőpor | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 200 | gramm | |
vaníliacukor | 2 | teáskanál | |
zabpehely | 250 | gramm |
Recept
1. A tészta elkészítése
vaj 200 gramm • méz 100 gramm • kristálycukor 80 gramm • vaníliacukor 2 teáskanál • só
A megolvadt vajba belekeverjük a mézet, kristálycukrot és a vaníliacukrot és egy csipetnyi sót.
3.
zabpehely 250 gramm • finomliszt 125 gramm • sütőpor 2 teáskanál
Hozzáadjuk a zabpelyhet és a lisztet, amelyben már szétkevertük a sütőport.
4.
Összegyúrjuk a tésztát. A tésztából kanállal kis darabokat veszünk el, amelyeket a sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezünk.
5.
10-15 percig sütjük, előre melegített sütőben, 170°C hőmérsékleten. Miután megsült hűlni hagyjuk.
Jó étvágyat!