szakacsreceptek.hu

Zabpehely karikák

     

Egyszerű és egészséges keksz a nyári kávéhoz vagy a karácsonyi asztalra is. Ha barna cukrot használunk, a keksz íze sokkal karamellesebb lesz. Az ízét kakaó, fahéj, vagy mazsola és dió hozzáadása által is megváltoztathatjuk.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Fahéj, őrölt
Finomliszt125gramm
Kakaó
Kristálycukor80gramm
Méz 100gramm
g
Sütőpor2teáskanál
Tyúk tojás1darab
Vaj200gramm
Vaníliacukor2teáskanál
Zabpehely250gramm

1. A tészta elkészítése

vaj 200 g  méz  100 g  kristálycukor 80 g  vaníliacukor 2 TK 

A megolvadt vajba belekeverjük a mézet, kristálycukrot és a vaníliacukrot és egy csipetnyi sót.

A tészta elkészítése

2. 

tyúk tojás 1 db

A masszához hozzákeverjük a tojást.

3. 

zabpehely 250 g  finomliszt 125 g  sütőpor 2 TK

Hozzáadjuk a zabpelyhet és a lisztet, amelyben már szétkevertük a sütőport.

4. 

fahéj, őrölt  kakaó

Összegyúrjuk a tésztát. A tésztából kanállal kis darabokat veszünk el, amelyeket a sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezünk.

5. 

10-15 percig sütjük, előre melegített sütőben, 170°C hőmérsékleten. Miután megsült hűlni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés