szakacsreceptek.hu

Zabpehely karikák

     

Egyszerű és egészséges keksz a nyári kávéhoz vagy a karácsonyi asztalra is. Ha barna cukrot használunk, a keksz íze sokkal karamellesebb lesz. Az ízét kakaó, fahéj, vagy mazsola és dió hozzáadása által is megváltoztathatjuk.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
fahéj, őrölt0
finomliszt125gramm
kakaó0
kristálycukor80gramm
méz 100gramm
0
sütőpor2teáskanál
tyúk tojás1darab
vaj200gramm
vaníliacukor2teáskanál
zabpehely250gramm

1. A tészta elkészítése

vaj 200 gramm  méz  100 gramm  kristálycukor 80 gramm  vaníliacukor 2 teáskanál 

A megolvadt vajba belekeverjük a mézet, kristálycukrot és a vaníliacukrot és egy csipetnyi sót.

A tészta elkészítése

2. 

tyúk tojás 1 darab

A masszához hozzákeverjük a tojást.

3. 

zabpehely 250 gramm  finomliszt 125 gramm  sütőpor 2 teáskanál

Hozzáadjuk a zabpelyhet és a lisztet, amelyben már szétkevertük a sütőport.

4. 

fahéj, őrölt  kakaó

Összegyúrjuk a tésztát. A tésztából kanállal kis darabokat veszünk el, amelyeket a sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezünk.

5. 

10-15 percig sütjük, előre melegített sütőben, 170°C hőmérsékleten. Miután megsült hűlni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés