szakacsreceptek.hu

Zabpehely karikák

Egyszerű és egészséges keksz a nyári kávéhoz vagy a karácsonyi asztalra is. Ha barna cukrot használunk, a keksz íze sokkal karamellesebb lesz. Az ízét kakaó, fahéj, vagy mazsola és dió hozzáadása által is megváltoztathatjuk.

 

Az elkészítés ideje: 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Fahéj, őrölt
Finomliszt125gramm
Kakaó
Kristálycukor80gramm
Méz 100gramm
g
Sütőpor2teáskanál
Tyúk tojás1darab
Vaj200gramm
Vaníliacukor2teáskanál
Zabpehely250gramm

1. A tészta elkészítése

vaj 200 g  méz  100 g  kristálycukor 80 g  vaníliacukor 2 TK 

A megolvadt vajba belekeverjük a mézet, kristálycukrot és a vaníliacukrot és egy csipetnyi sót.

A tészta elkészítése

2. 

tyúk tojás 1 db

A masszához hozzákeverjük a tojást.

3. 

zabpehely 250 g  finomliszt 125 g  sütőpor 2 TK

Hozzáadjuk a zabpelyhet és a lisztet, amelyben már szétkevertük a sütőport.

4. 

fahéj, őrölt  kakaó

Összegyúrjuk a tésztát. A tésztából kanállal kis darabokat veszünk el, amelyeket a sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezünk.

5. 

10-15 percig sütjük, előre melegített sütőben, 170°C hőmérsékleten. Miután megsült hűlni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés