szakacsreceptek.hu

Zabpehely karikák

    

Egyszerű és egészséges keksz a nyári kávéhoz vagy a karácsonyi asztalra is. Ha barna cukrot használunk, a keksz íze sokkal karamellesebb lesz. Az ízét kakaó, fahéj, vagy mazsola és dió hozzáadása által is megváltoztathatjuk.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
fahéj, őrölt-
finomliszt125gramm
kakaó-
kristálycukor80gramm
méz 100gramm
-
sütőpor2teáskanál
tyúk tojás1darab
vaj200gramm
vaníliacukor2teáskanál
zabpehely250gramm

1. A tészta elkészítése

vaj 200 gramm  méz  100 gramm  kristálycukor 80 gramm  vaníliacukor 2 teáskanál 

A megolvadt vajba belekeverjük a mézet, kristálycukrot és a vaníliacukrot és egy csipetnyi sót.

A tészta elkészítése

2. 

tyúk tojás 1 darab

A masszához hozzákeverjük a tojást.

3. 

zabpehely 250 gramm  finomliszt 125 gramm  sütőpor 2 teáskanál

Hozzáadjuk a zabpelyhet és a lisztet, amelyben már szétkevertük a sütőport.

4. 

fahéj, őrölt  kakaó

Összegyúrjuk a tésztát. A tésztából kanállal kis darabokat veszünk el, amelyeket a sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezünk.

5. 

10-15 percig sütjük, előre melegített sütőben, 170°C hőmérsékleten. Miután megsült hűlni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés