Medvetalpacskák
Hagyományos karácsonyi sütemény
recept,recept fotó,vaj,dió, darált,kakaó,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 80 | gramm | |
fahéj, őrölt | - | ||
finomliszt | 200 | gramm | |
kakaó | 20 | gramm | |
porcukor | 90 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 150 | gramm | |
vaníliacukor | 24 | gramm |
Recept
1. A tészta elkészítése
finomliszt 200 gramm • vaj 150 gramm • porcukor 90 gramm • dió, darált 80 gramm • kakaó 20 gramm • tyúk tojás 1 darab • vaníliacukor 8 gramm • fahéj, őrölt
A liszthez hozzáadjuk a felvágott vajat, cukrot, vaníliacukrot, őrölt diót, tojást, kakaót és két csipet fahéjat. Jól összegyúrjuk a tésztát. Hűvös helyre helyezzük és állni hagyjuk.
2. A tészta formázása
A tésztából egy hengert gyúrunk, amelyet egyforma darabokra vágunk.
3. Tészta formába helyezése
A tészta dararabokat jól belenyomjuk a zsirradékkal kikent formákba és 150 °C hőmérsékleten 13 percen keresztül sütjük.
4.
vaníliacukor 16 gramm
A medvetalpacskákat még forrón kiborítjuk a formából és vanília cukorral meghintjük.
Jó étvágyat!