szakacsreceptek.hu

Medvetalpacskák

     

Hagyományos karácsonyi sütemény

Főzőcske

Adag

35

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
dió, darált80gramm
fahéj, őrölt0
finomliszt200gramm
kakaó20gramm
porcukor90gramm
tyúk tojás1darab
vaj150gramm
vaníliacukor24gramm

1. A tészta elkészítése

finomliszt 200 gramm  vaj 150 gramm  porcukor 90 gramm  dió, darált 80 gramm  kakaó 20 gramm  tyúk tojás 1 darab  vaníliacukor 8 gramm  fahéj, őrölt

A liszthez hozzáadjuk a felvágott vajat, cukrot, vaníliacukrot, őrölt diót, tojást, kakaót és két csipet fahéjat. Jól összegyúrjuk a tésztát. Hűvös helyre helyezzük és állni hagyjuk.

A tészta elkészítése

2. A tészta formázása

A tésztából egy hengert gyúrunk, amelyet egyforma darabokra vágunk.

A tészta formázása

3. Tészta formába helyezése

A tészta dararabokat jól belenyomjuk a zsirradékkal kikent formákba és 150 °C hőmérsékleten 13 percen keresztül sütjük.

Tészta formába helyezése

4. 

vaníliacukor 16 gramm

A medvetalpacskákat még forrón kiborítjuk a formából és vanília cukorral meghintjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés