szakacsreceptek.hu

Vaddisznó gulyás áfonyával

Vaddisznó gulyás áfonyával

    

Nagyszerű gulyás a vadhús imádói számára

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

3 h.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

hagyma 1.5 kilogramm

A hagymát megpucoljuk és felvágjuk.

2. 

vaddisznócomb 1.5 kilogramm

A vaddisznó húst megmossuk...

3. 

...kockákra vágjuk.

4. 

sertészsír 125 gramm

Az üstben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a hagymás és megpirítjuk.

5. 

vadhús fűszerkeverék 2 teáskanál  fekete bors, őrölt 1 teáskanál  fekete bors, egész 10 darab

Hozzáadjuk a húst, majd ha kicsit megpirult, hozzáadjuk a fűszert,...

6. 

piros paprika, őrölt 2 teáskanál  nemes babérlevél 5 darab   2 teáskanál

...paprikát, babérlevelet és a sót. Összekeverjük.

7. 

víz 4.5 liter  szárított áfonya 150 gramm

Felöntjük forró vízzel és beleszórjuk az áfonyát, majd időnkénti kevergetés mellett puhára főzzük a húst (kb 2-2,5 óra). Ezen idő alatt a víz egy része elpárolog, egy a hagymának köszönhetően a gulyás kellően besűrűsödik.

Jó étvágyat!

fekete bors, egész10darab
fekete bors, őrölt1teáskanál
hagyma1.5kilogramm
nemes babérlevél5darab
piros paprika, őrölt2teáskanál
sertészsír125gramm
szárított áfonya150gramm
2teáskanál
vaddisznócomb1.5kilogramm
vadhús fűszerkeverék2teáskanál
víz4.5liter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés