Torma télire
A húsvéti asztal elengedhetetlen ínyencsége a sonka mellé tálalt torma.
recept,recept fotó,friss torma gyökér,alma ,Befőttek,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Befőttek
kategóriak
Befőttek Gluténmentes Laktózmentes Szezonális receptek Szezon - Alma (tél) Szezon - Alma (ősz)
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 300 | gramm | |
ecet | 1 | deciliter | |
friss torma gyökér | 300 | gramm | |
kristálycukor | 2 | evőkanál | |
só | ½ | teáskanál | |
víz | 2.5 | deciliter |
Recept
1.
friss torma gyökér 300 gramm • alma 300 gramm
A tormának és az almáknak lehámozzuk a héját, megmossuk .
2.
Apró lyukú reszelőn lereszeljük.
3.
víz 2.5 deciliter • ecet 1 deciliter • só ½ teáskanál • kristálycukor 2 evőkanál
A megadott alapanyagokból elkészítjük az öntettet és felforraljuk.
4.
Hozzáadjuk az elkészített tormát és az almát és további 10 -15 percig főzzük. Kétszer megkeverjük.
5.
A forró tormát befőttes üvegekbe rakjuk egy kevés öntettel együtt. Miután lezártuk megfordítjuk és hűlni hagyjuk. Hűvös sötét helyen tároljuk.
Jó étvágyat!