Torma télire

A húsvéti asztal elengedhetetlen ínyencsége a sonka mellé tálalt torma.
recept,recept fotó,friss torma gyökér,alma ,Befőttek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Befőttek
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 300 183 | gramm kcal | |
ecet | 1 42 | deciliter kcal | |
friss torma gyökér | 300 144 | gramm kcal | |
kristálycukor | 2 121 | evőkanál kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
víz | 2.5 0 | deciliter kcal |
Recept
1.
friss torma gyökér 300 gramm • alma 300 gramm
A tormának és az almáknak lehámozzuk a héját, megmossuk .

2.
Apró lyukú reszelőn lereszeljük.

3.
víz 2.5 deciliter • ecet 1 deciliter • só ½ teáskanál • kristálycukor 2 evőkanál
A megadott alapanyagokból elkészítjük az öntettet és felforraljuk.

4.
Hozzáadjuk az elkészített tormát és az almát és további 10 -15 percig főzzük. Kétszer megkeverjük.

5.
A forró tormát befőttes üvegekbe rakjuk egy kevés öntettel együtt. Miután lezártuk megfordítjuk és hűlni hagyjuk. Hűvös sötét helyen tároljuk.
Jó étvágyat!