szakacsreceptek.hu

Torma télire

    

A húsvéti asztal elengedhetetlen ínyencsége a sonka mellé tálalt torma.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
alma 300gramm
ecet1deciliter
friss torma gyökér300gramm
kristálycukor2evőkanál
½teáskanál
víz2.5deciliter

1. 

friss torma gyökér 300 gramm  alma  300 gramm

A tormának és az almáknak lehámozzuk a héját, megmossuk .

2. 

Apró lyukú reszelőn lereszeljük.

3. 

víz 2.5 deciliter  ecet 1 deciliter   ½ teáskanál  kristálycukor 2 evőkanál

A megadott alapanyagokból elkészítjük az öntettet és felforraljuk.

4. 

Hozzáadjuk az elkészített tormát és az almát és további 10 -15 percig főzzük. Kétszer megkeverjük.

5. 

A forró tormát befőttes üvegekbe rakjuk egy kevés öntettel együtt. Miután lezártuk megfordítjuk és hűlni hagyjuk. Hűvös sötét helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés