RECEPTEK

Torma télire

Torma télire

A húsvéti asztal elengedhetetlen ínyencsége a sonka mellé tálalt torma.

recept,recept fotó,friss torma gyökér,alma ,Befőttek,Gluténmentes ,Laktózmentes

Befőttek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 300gramm
ecet1deciliter
friss torma gyökér300gramm
kristálycukor2evőkanál
½teáskanál
víz2.5deciliter

 

Recept

1. 

friss torma gyökér 300 gramm  alma  300 gramm

A tormának és az almáknak lehámozzuk a héját, megmossuk .

2. 

Apró lyukú reszelőn lereszeljük.

3. 

víz 2.5 deciliter  ecet 1 deciliter   ½ teáskanál  kristálycukor 2 evőkanál

A megadott alapanyagokból elkészítjük az öntettet és felforraljuk.

4. 

Hozzáadjuk az elkészített tormát és az almát és további 10 -15 percig főzzük. Kétszer megkeverjük.

5. 

A forró tormát befőttes üvegekbe rakjuk egy kevés öntettel együtt. Miután lezártuk megfordítjuk és hűlni hagyjuk. Hűvös sötét helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit