szakacsreceptek.hu

Gomba befőzése

A befőzött vargányát, édesnyelű tinórut és a barna tinórut hagymával fogyasszuk, azokhoz az ételekhez, amelyekhez savanyú uborkát szoktunk fogyasztani.

 

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Befőzési tartósítószer keverék50gramm
Ecet250milliliter
Gomba- erdei vargánya700gramm
Hagyma150gramm
Nemes babérlevél4darab
Víz800milliliter

1. 

gomba- erdei vargánya 700 g

A befőzéshez kis gombákat használunk, amelyekről 100%-ra tudjuk, hogy ehető gombák. A gombákat óvatosan megpucoljuk.

2. 

víz 800 ml  ecet 250 ml  befőzési tartósítószer keverék 50 g

Egy lábasban vizet ecettel és felöntőlével 5 percig forralunk. A levet hagyjuk kihűlni.

3. 

A gombákat lábasba rakjuk, vizet öntünk hozzá és felforraljuk. Egy percig főzzük, majd a vizet leöntjük.

4. 

hagyma 150 g  nemes babérlevél 4 db

A hagymát megpucoljuk és karikákra vágjuk. A kisebb befőző üvegeket megmossuk. Az megadott gomba és hagyma mennyiségre négy 350 ml-es üvegre lesz szükségünk.

5. 

Az üveg aljára hagymát babárlevéllel rakunk...

6. 

... majd belerakjuk a gombákat.

7. 

Leöntjük az elkészített lével, és lezárjuk az üvegtetővel, majd 100°C 10 percig forraljuk. A forró üvegeket óvatosan kiszedjük a fazékból, és fejre fordítjuk. Így állni hagyjuk, majd visszafordítjuk és pokrócba csomagoljuk (dunsztoljuk) amíg ki nem hűl.

8. 

A gombák kb egy hónapos pihentetés után fogyaszthatók.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés