szakacsreceptek.hu

Gomba befőzése

    

A befőzött vargányát, édesnyelű tinórut és a barna tinórut hagymával fogyasszuk, azokhoz az ételekhez, amelyekhez savanyú uborkát szoktunk fogyasztani.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
befőzési tartósítószer keverék50gramm
ecet250milliliter
gomba- erdei vargánya700gramm
hagyma150gramm
nemes babérlevél4darab
víz800milliliter

1. 

gomba- erdei vargánya 700 gramm

A befőzéshez kis gombákat használunk, amelyekről 100%-ra tudjuk, hogy ehető gombák. A gombákat óvatosan megpucoljuk.

2. 

víz 800 milliliter  ecet 250 milliliter  befőzési tartósítószer keverék 50 gramm

Egy lábasban vizet ecettel és felöntőlével 5 percig forralunk. A levet hagyjuk kihűlni.

3. 

A gombákat lábasba rakjuk, vizet öntünk hozzá és felforraljuk. Egy percig főzzük, majd a vizet leöntjük.

4. 

hagyma 150 gramm  nemes babérlevél 4 darab

A hagymát megpucoljuk és karikákra vágjuk. A kisebb befőző üvegeket megmossuk. Az megadott gomba és hagyma mennyiségre négy 350 ml-es üvegre lesz szükségünk.

5. 

Az üveg aljára hagymát babárlevéllel rakunk...

6. 

... majd belerakjuk a gombákat.

7. 

Leöntjük az elkészített lével, és lezárjuk az üvegtetővel, majd 100°C 10 percig forraljuk. A forró üvegeket óvatosan kiszedjük a fazékból, és fejre fordítjuk. Így állni hagyjuk, majd visszafordítjuk és pokrócba csomagoljuk (dunsztoljuk) amíg ki nem hűl.

8. 

A gombák kb egy hónapos pihentetés után fogyaszthatók.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés