RECEPTEK

Házi szárított paradicsom bazsalikommal és fokhagymával

Házi szárított paradicsom bazsalikommal és fokhagymával

Elképesztően finom, vitaminokkal teli finomság. A paradicsom berakása egyszerű folyamat, de a szárítás némi időt vesz igénybe. Elektromos szárítót használtunk, ami egyenletesen szárad, nem forralja, nem süti meg a paradicsomot. Áramfogyasztása viszonylag alacsony. De az eredmény valóban megéri a türelmet.

recept,recept fotó,paradicsom,fokhagyma,bazsalikom,Befőttek,Gluténmentes ,Laktózmentes

Befőttek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

balzsamecet-
bazsalikom-
fokhagyma-
olivaolaj0
paradicsom-

 

Recept

1. 

paradicsom

A paradicsomot megmossuk, vastagabb, kb. 0,5-0,7 cm-es szeletekre vágjuk, és szárító szitára tesszük szárítani. Szárítás közben fordítsuk meg a paradicsomszeleteket.

2. 

balzsamecet

A megfelelően szárított paradicsom enyhén "gumiszerű", nem törhet el. Fokozatosan kivesszük a paradicsomokat a szitáról, tányérra tesszük. Ha mindet megszárítottuk, óvatosan meglocsoljuk borecettel és összekeverjük. A borecet kiváló ízűvé teszi őket, és megakadályozza az esetleges romlási folyamatokat.

3. 

olivaolaj

Tegyük a paradicsomokat egy tálba, öntsük le egy teáskanál olajjal és keverjük össze.

4. 

fokhagyma  bazsalikom

A fokhagymát megtisztítjuk, hosszában félbe vagy negyedbe vágjuk. Adjuk hozzá a fokhagymát a bazsalikom levelekkel együtt a paradicsomhoz, keverjük össze...

5. 

olivaolaj

... és egy kisebb üvegbe nyomkodjuk bele. Öntsük le olajjal, zárjuk le fedővel és tegyük a hűtőszekrénybe. Hagyjuk állni körülbelül 3 hétig, és fogyasszuk el. A fogyasztás után visszamaradt olaj nagyon ízletes zöldségsalátához.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit