Házi szárított paradicsom bazsalikommal és fokhagymával
Elképesztően finom, vitaminokkal teli finomság. A paradicsom berakása egyszerű folyamat, de a szárítás némi időt vesz igénybe. Elektromos szárítót használtunk, ami egyenletesen szárad, nem forralja, nem süti meg a paradicsomot. Áramfogyasztása viszonylag alacsony. De az eredmény valóban megéri a türelmet.
recept,recept fotó,paradicsom,fokhagyma,bazsalikom,Befőttek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Befőttek
kategóriak
Befőttek › Laktózmentes › Gluténmentes › Szezon - Bazsalikom › Szezon - Paradicsom › Szezon - Fokhagyma ›
Recept
1.
A paradicsomot megmossuk, vastagabb, kb. 0,5-0,7 cm-es szeletekre vágjuk, és szárító szitára tesszük szárítani. Szárítás közben fordítsuk meg a paradicsomszeleteket.
2.
A megfelelően szárított paradicsom enyhén "gumiszerű", nem törhet el. Fokozatosan kivesszük a paradicsomokat a szitáról, tányérra tesszük. Ha mindet megszárítottuk, óvatosan meglocsoljuk borecettel és összekeverjük. A borecet kiváló ízűvé teszi őket, és megakadályozza az esetleges romlási folyamatokat.
4.
A fokhagymát megtisztítjuk, hosszában félbe vagy negyedbe vágjuk. Adjuk hozzá a fokhagymát a bazsalikom levelekkel együtt a paradicsomhoz, keverjük össze...
5.
... és egy kisebb üvegbe nyomkodjuk bele. Öntsük le olajjal, zárjuk le fedővel és tegyük a hűtőszekrénybe. Hagyjuk állni körülbelül 3 hétig, és fogyasszuk el. A fogyasztás után visszamaradt olaj nagyon ízletes zöldségsalátához.
Jó étvágyat!