Lecsó tojással
Gyönyörű, színes, klasszikus lecsó friss paprikából és paradicsomból, tojással megbolondítva. Kiváló a nyári kánikula idején egy könnyű ebédre. Tálalhatjuk kenyérrel vagy főtt burgonyával.
recept,recept fotó,paprika,paradicsom,tyúk tojás,Húsnélküli ételek,Gluténmentes ,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek Gluténmentes Vegetáriánus receptek Laktózmentes Szezonális receptek Szezon - Paradicsom Szezon - Paprika
Hozzávalók
Hozzávalók
hagyma | 200 | gramm | |
kristálycukor | ½ | teáskanál | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
paprika | 350 | gramm | |
paradicsom | 350 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 4 | darab |
Recept
1.
hagyma 200 gramm • napraforgó olaj 3 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

2.
paprika 350 gramm • só 1 teáskanál
A paprikát megmossuk, és kis szeletekre vágjuk. Hozzáadjuk a hagymát, sózzuk, majd megkeverjük és fedő alatt 15 percig pároljuk. Időnként megkeverjük, és amennyiben szükséges, úgy egy kanál vízzel felöntjük.

3.
paradicsom 350 gramm • kristálycukor ½ teáskanál
A paradicsomot megmossuk, kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a paprikához, kicsit édesítjük cukorral....

4.
...megkeverjük és 5 percig az egészet pároljuk.


6.
...hozzáadjuk a lecsóhoz.

7.
Állandó keverés mellett rántottát készítünk. Amikor kész a tojást, tálalhatjuk a lecsót.

Jó étvágyat!