Lecsó tojással
Gyönyörű, színes, klasszikus lecsó friss paprikából és paradicsomból, tojással megbolondítva. Kiváló a nyári kánikula idején egy könnyű ebédre. Tálalhatjuk kenyérrel vagy főtt burgonyával.
recept,recept fotó,paprika,paradicsom,tyúk tojás,Húsnélküli ételek,Laktózmentes ,Vegetáriánus receptek,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek › Laktózmentes › Vegetáriánus receptek › Gluténmentes › Szezon - Paprika › Szezon - Paradicsom ›
Hozzávalók
Hozzávalók
hagyma | 200 | gramm | |
kristálycukor | ½ | teáskanál | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
paprika | 350 | gramm | |
paradicsom | 350 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 4 | darab |
Recept
1.
hagyma 200 gramm • napraforgó olaj 3 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.
2.
paprika 350 gramm • só 1 teáskanál
A paprikát megmossuk, és kis szeletekre vágjuk. Hozzáadjuk a hagymát, sózzuk, majd megkeverjük és fedő alatt 15 percig pároljuk. Időnként megkeverjük, és amennyiben szükséges, úgy egy kanál vízzel felöntjük.
3.
paradicsom 350 gramm • kristálycukor ½ teáskanál
A paradicsomot megmossuk, kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a paprikához, kicsit édesítjük cukorral....
4.
...megkeverjük és 5 percig az egészet pároljuk.
6.
...hozzáadjuk a lecsóhoz.
7.
Állandó keverés mellett rántottát készítünk. Amikor kész a tojást, tálalhatjuk a lecsót.
Jó étvágyat!