szakacsreceptek.hu

Lecsó tojással

    

Gyönyörű, színes, klasszikus lecsó friss paprikából és paradicsomból, tojással megbolondítva. Kiváló a nyári kánikula idején egy könnyű ebédre. Tálalhatjuk kenyérrel vagy főtt burgonyával.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
hagyma200gramm
kristálycukor½teáskanál
napraforgó olaj3evőkanál
paprika350gramm
paradicsom350gramm
1teáskanál
tyúk tojás4darab

1. 

hagyma 200 gramm  napraforgó olaj 3 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

2. 

paprika 350 gramm   1 teáskanál

A paprikát megmossuk, és kis szeletekre vágjuk. Hozzáadjuk a hagymát, sózzuk, majd megkeverjük és fedő alatt 15 percig pároljuk. Időnként megkeverjük, és amennyiben szükséges, úgy egy kanál vízzel felöntjük.

3. 

paradicsom 350 gramm  kristálycukor ½ teáskanál

A paradicsomot megmossuk, kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a paprikához, kicsit édesítjük cukorral....

4. 

...megkeverjük és 5 percig az egészet pároljuk.

5. 

tyúk tojás 4 darab

A tojást elkeverjük...

6. 

...hozzáadjuk a lecsóhoz.

7. 

Állandó keverés mellett rántottát készítünk. Amikor kész a tojást, tálalhatjuk a lecsót.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés