Lecsó tojással

Gyönyörű, színes, klasszikus lecsó friss paprikából és paradicsomból, tojással megbolondítva. Kiváló a nyári kánikula idején egy könnyű ebédre. Tálalhatjuk kenyérrel vagy főtt burgonyával.
recept,recept fotó,paprika,paradicsom,tyúk tojás,Húsnélküli ételek,Laktózmentes ,Vegetáriánus receptek,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
294 g
Adag energiatartalma
250 kcal
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
alacsony
kategóriak
Húsnélküli ételek › Laktózmentes › Vegetáriánus receptek › Gluténmentes › Szezonális receptek › Szezon - Paradicsom › Szezon - Paprika ›Hozzávalók
Hozzávalók
hagyma | 200 88 | gramm kcal | |
kristálycukor | ½ 11 | teáskanál kcal | |
napraforgó olaj | 3 405 | evőkanál kcal | |
paprika | 350 56 | gramm kcal | |
paradicsom | 350 88 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal |
Recept
1.
hagyma 200 gramm • napraforgó olaj 3 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

2.
paprika 350 gramm • só 1 teáskanál
A paprikát megmossuk, és kis szeletekre vágjuk. Hozzáadjuk a hagymát, sózzuk, majd megkeverjük és fedő alatt 15 percig pároljuk. Időnként megkeverjük, és amennyiben szükséges, úgy egy kanál vízzel felöntjük.

3.
paradicsom 350 gramm • kristálycukor ½ teáskanál
A paradicsomot megmossuk, kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a paprikához, kicsit édesítjük cukorral....

4.
...megkeverjük és 5 percig az egészet pároljuk.


6.
...hozzáadjuk a lecsóhoz.

7.
Állandó keverés mellett rántottát készítünk. Amikor kész a tojást, tálalhatjuk a lecsót.

Jó étvágyat!