Gombás rántotta barna gyűrűstinóru gombából

A barna gyűrűstinóru kiválóan finom ehető gomba. Különösen finom tojással és hagymával elkészítve.
recept,recept fotó,Barna Gyűrűstinóru erdei gomba,tyúk tojás,Húsnélküli ételek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Barna Gyűrűstinóru erdei gomba | 400 108 | gramm kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
köménymag, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
napraforgó olaj | 3 405 | evőkanál kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
víz | 2 0 | evőkanál kcal |
Recept
1.
Barna Gyűrűstinóru erdei gomba 400 gramm
A gombát megpucoljuk, a kalapokat letisztítjuk. Majd felvágjuk és ellenőrizzük, hogy nem e férges. Az ilyen gombákat nem fogyasztjuk.

2.
Az egészséges gombákat felszeleteljük.

3.
víz • köménymag, őrölt ½ teáskanál
A gombákat megmossuk, bele tesszük a fazékba, felöntjük vízzel és köményt adunk hozzá. Forraljuk fel és főzzük 2-3 percig. A gombákat leszűrjük.

4.
hagyma 100 gramm • napraforgó olaj 3 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.



7.
Hozzáadjuk a tojást a gombához, és addig keverjük, amíg besűrűsödik.

8.
Kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat!