Gombás rántotta barna gyűrűstinóru gombából
A barna gyűrűstinóru kiválóan finom ehető gomba. Különösen finom tojással és hagymával elkészítve.
recept,recept fotó,Barna Gyűrűstinóru erdei gomba,tyúk tojás,Húsnélküli ételek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Barna Gyűrűstinóru erdei gomba | 400 | gramm | |
hagyma | 100 | gramm | |
köménymag, őrölt | ½ | teáskanál | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
só | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
víz | - | ||
víz | 2 | evőkanál |
Recept
1.
Barna Gyűrűstinóru erdei gomba 400 gramm
A gombát megpucoljuk, a kalapokat letisztítjuk. Majd felvágjuk és ellenőrizzük, hogy nem e férges. Az ilyen gombákat nem fogyasztjuk.
2.
Az egészséges gombákat felszeleteljük.
3.
víz • köménymag, őrölt ½ teáskanál
A gombákat megmossuk, bele tesszük a fazékba, felöntjük vízzel és köményt adunk hozzá. Forraljuk fel és főzzük 2-3 percig. A gombákat leszűrjük.
4.
hagyma 100 gramm • napraforgó olaj 3 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.
7.
Hozzáadjuk a tojást a gombához, és addig keverjük, amíg besűrűsödik.
8.
Kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat!