szakacsreceptek.hu

Gombás rántotta barna gyűrűstinóru gombából

Gombás rántotta barna gyűrűstinóru gombából

    

A barna gyűrűstinóru kiválóan finom ehető gomba. Különösen finom tojással és hagymával elkészítve.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

Barna Gyűrűstinóru erdei gomba 400 gramm

A gombát megpucoljuk, a kalapokat letisztítjuk. Majd felvágjuk és ellenőrizzük, hogy nem e férges. Az ilyen gombákat nem fogyasztjuk.

2. 

Az egészséges gombákat felszeleteljük.

3. 

víz  köménymag, őrölt ½ teáskanál

A gombákat megmossuk, bele tesszük a fazékba, felöntjük vízzel és köményt adunk hozzá. Forraljuk fel és főzzük 2-3 percig. A gombákat leszűrjük.

4. 

hagyma 100 gramm  napraforgó olaj 3 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

5. 

víz 2 evőkanál

Hozzáadjuk a gombákat, felöntjük kevés vízzel, és fedő alatt 10 percig pároljuk.

6. 

tyúk tojás 4 darab   ½ teáskanál

A tojásokat összekeverjük a sóval.

7. 

Hozzáadjuk a tojást a gombához, és addig keverjük, amíg besűrűsödik.

8. 

Kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Barna Gyűrűstinóru erdei gomba400gramm
hagyma100gramm
köménymag, őrölt½teáskanál
napraforgó olaj3evőkanál
½teáskanál
tyúk tojás4darab
víz-
víz2evőkanál

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés