Padlizsán-csicseriborsós curry

Padlizsánszósz csicseriborsóval a Baingan chana (chole) masala népszerű indiai étel, fűszeres ízű. Eltávolíthatja a fűszerek mennyiségét, vagy hozzáadhatja ízlése szerint.
recept,recept fotó,csicsereborsó konzerv,padlizsán,Húsnélküli ételek,Indiai receptek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Indiai receptek
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
328 g
Adag energiatartalma
284 kcal
Az elkészítés ideje
25 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Húsnélküli ételek › Indiai receptek › Laktózmentes › Gluténmentes › Szezon - Padlizsán › Ázsiai konyha ›Hozzávalók
Hozzávalók
chili | ½ 8 | teáskanál kcal | |
csicsereborsó konzerv | 250 313 | gramm kcal | |
fokhagyma | 2 11 | gerezd kcal | |
gyömbérgyökér | 8 3 | gramm kcal | |
himalája étkezési só rózsaszín | 1 0 | teáskanál kcal | |
hámozott paradicsom konzerv | 250 58 | gramm kcal | |
kurkuma fűszerkeverék | 1 16 | teáskanál kcal | |
kókusztej | 100 146 | milliliter kcal | |
padlizsán | 350 137 | gramm kcal | |
római kömény, őrölt - jeera | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
szezámolaj | 3 398 | evőkanál kcal | |
víz | 200 0 | milliliter kcal | |
vöröshagyma | 80 32 | gramm kcal | |
édeskömény mag | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
őrölt koriander | ½ 8 | teáskanál kcal |
Recept
1.
vöröshagyma 80 gramm • fokhagyma 2 gerezd • gyömbérgyökér 8 gramm • hámozott paradicsom konzerv 250 gramm • szezámolaj 3 evőkanál • római kömény, őrölt - jeera ¼ teáskanál • édeskömény mag ¼ teáskanál
Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk apróra. A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, mindkettőt reszeljük le. Mossuk meg és vágjuk fel a friss paradicsomot (a hámozott paradicsomkonzervet csak nyomjuk szét). Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és hozzáadjuk a köményt és a római köményt. Amint egy picit megsülnek azonnal átveszik az olaj illatát ...

2.
...hozzáadjuk a hagymát és megsütjük.

3.
Adjunk hozzá fokhagymát és gyömbért a hagymához. Süssük egy ideig a hagymával.

4.
víz 50 milliliter
Adjunk hozzá a paradicsomot,melegítsük fel egy kicsit és tegyük egy turmixgépbe. Vizet adunk hozzá, és turmixoljuk ki pépesre.

5.
kurkuma fűszerkeverék 1 teáskanál • chili ½ teáskanál • őrölt koriander ½ teáskanál
Tegyük vissza a pasztát a serpenyőbe, és adjuk hozzá a fűszereket. Összekeverjük és forrás után ...


7.
víz 150 milliliter • himalája étkezési só rózsaszín 1 teáskanál
Vizet öntünk hozzá és letakarva 15 percig pároljuk.

8.
csicsereborsó konzerv 250 gramm
A padlizsánhoz adjunk hozzá a csicseriborsót (a levét leszűrjük) és felforraljuk.


10.
... és tálaljuk. Hagyományosan rizzsel, ízletes joghurt raitaval vagy más salátával ajánlott tálalni.

Jó étvágyat!