szakacsreceptek.hu

Padlizsán-csicseriborsós curry

Padlizsán-csicseriborsós curry

    

Padlizsánszósz csicseriborsóval a Baingan chana (chole) masala népszerű indiai étel, fűszeres ízű. Eltávolíthatja a fűszerek mennyiségét, vagy hozzáadhatja ízlése szerint.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

vöröshagyma 80 gramm  fokhagyma 2 gerezd  gyömbérgyökér 8 gramm  hámozott paradicsom konzerv 250 gramm  szezámolaj 3 evőkanál  római kömény, őrölt - jeera ¼ teáskanál  édeskömény mag ¼ teáskanál

Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk apróra. A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, mindkettőt reszeljük le. Mossuk meg és vágjuk fel a friss paradicsomot (a hámozott paradicsomkonzervet csak nyomjuk szét). Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és hozzáadjuk a köményt és a római köményt. Amint egy picit megsülnek azonnal átveszik az olaj illatát ...

2. 

...hozzáadjuk a hagymát és megsütjük.

3. 

Adjunk hozzá fokhagymát és gyömbért a hagymához. Süssük egy ideig a hagymával.

4. 

víz 50 milliliter

Adjunk hozzá a paradicsomot,melegítsük fel egy kicsit és tegyük egy turmixgépbe. Vizet adunk hozzá, és turmixoljuk ki pépesre.

5. 

kurkuma fűszerkeverék 1 teáskanál  chili  ½ teáskanál  őrölt koriander  ½ teáskanál

Tegyük vissza a pasztát a serpenyőbe, és adjuk hozzá a fűszereket. Összekeverjük és forrás után ...

6. 

padlizsán 350 gramm

...hozzáadjuk a kis kockákra vágott padlizsánt.

7. 

víz 150 milliliter  himalája étkezési só rózsaszín 1 teáskanál

Vizet öntünk hozzá és letakarva 15 percig pároljuk.

8. 

csicsereborsó konzerv 250 gramm

A padlizsánhoz adjunk hozzá a csicseriborsót (a levét leszűrjük) és felforraljuk.

9. 

kókusztej 100 milliliter

Kókusztejet keverünk hozzá...

10. 

... és tálaljuk. Hagyományosan rizzsel, ízletes joghurt raitaval vagy más salátával ajánlott tálalni.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés