Padlizsán-csicseriborsós curry
Padlizsánszósz csicseriborsóval a Baingan chana (chole) masala népszerű indiai étel, fűszeres ízű. Eltávolíthatja a fűszerek mennyiségét, vagy hozzáadhatja ízlése szerint.
recept,recept fotó,csicsereborsó konzerv,padlizsán,Húsnélküli ételek,Indiai receptek,Laktózmentes ,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
Indiai receptek
kategóriak
Húsnélküli ételek Indiai receptek Laktózmentes Gluténmentes Szezonális receptek Ázsiai konyha Szezon - Padlizsán
Hozzávalók
Hozzávalók
chili | ½ | teáskanál | |
csicsereborsó konzerv | 250 | gramm | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
gyömbérgyökér | 8 | gramm | |
himalája étkezési só rózsaszín | 1 | teáskanál | |
hámozott paradicsom konzerv | 250 | gramm | |
kurkuma fűszerkeverék | 1 | teáskanál | |
kókusztej | 100 | milliliter | |
padlizsán | 350 | gramm | |
római kömény, őrölt - jeera | ¼ | teáskanál | |
szezámolaj | 3 | evőkanál | |
víz | 200 | milliliter | |
vöröshagyma | 80 | gramm | |
édeskömény mag | ¼ | teáskanál | |
őrölt koriander | ½ | teáskanál |
Recept
1.
vöröshagyma 80 gramm • fokhagyma 2 gerezd • gyömbérgyökér 8 gramm • hámozott paradicsom konzerv 250 gramm • szezámolaj 3 evőkanál • római kömény, őrölt - jeera ¼ teáskanál • édeskömény mag ¼ teáskanál
Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk apróra. A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, mindkettőt reszeljük le. Mossuk meg és vágjuk fel a friss paradicsomot (a hámozott paradicsomkonzervet csak nyomjuk szét). Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és hozzáadjuk a köményt és a római köményt. Amint egy picit megsülnek azonnal átveszik az olaj illatát ...
2.
...hozzáadjuk a hagymát és megsütjük.
3.
Adjunk hozzá fokhagymát és gyömbért a hagymához. Süssük egy ideig a hagymával.
4.
víz 50 milliliter
Adjunk hozzá a paradicsomot,melegítsük fel egy kicsit és tegyük egy turmixgépbe. Vizet adunk hozzá, és turmixoljuk ki pépesre.
5.
kurkuma fűszerkeverék 1 teáskanál • chili ½ teáskanál • őrölt koriander ½ teáskanál
Tegyük vissza a pasztát a serpenyőbe, és adjuk hozzá a fűszereket. Összekeverjük és forrás után ...
7.
víz 150 milliliter • himalája étkezési só rózsaszín 1 teáskanál
Vizet öntünk hozzá és letakarva 15 percig pároljuk.
8.
csicsereborsó konzerv 250 gramm
A padlizsánhoz adjunk hozzá a csicseriborsót (a levét leszűrjük) és felforraljuk.
10.
... és tálaljuk. Hagyományosan rizzsel, ízletes joghurt raitaval vagy más salátával ajánlott tálalni.
Jó étvágyat!