Lecsós sült burgonya
Finom rakott burgonya paradicsomos-paprikás ízzel.
recept,recept fotó,burgonya,lecsó konzerv,Húsnélküli ételek,Szezonális receptek,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 2.5 | kilogramm | |
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
füstölt húsáru | - | ||
hagyma | 200 | gramm | |
lecsó konzerv | 700 | gramm | |
sertészsír | - | ||
só | 2 | teáskanál | |
só | - | ||
tyúk tojás | 3 | darab | |
víz | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 400 | milliliter | |
újhagyma | - |
Recept
1.
burgonya 2.5 kilogramm • só • víz
A burgonyát sós vízben héjában megfőzzük, hűlni hagyjuk, megpucoljuk és kis kockákra szeleteljük ( vagy burgonya nyomón nyomjuk át).
2.
hagyma 200 gramm • lecsó konzerv 700 gramm • füstölt húsáru • újhagyma
A vöröshagymát megpucoljuk, apró szeletekre vágjuk fel és adjuk hozzá a burgonyához. Használhatunk friss zöld hagymát is. Hozzáöntjük a lecsó konzervet a levével együtt. Ezután adjuk hozzá a karikákra vágott füstölt húsárut ( virsli) .
3.
sertészsír • zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • tyúk tojás 3 darab • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál
A sütőtálat sertészsírral kenjük ki és a zöldséges masszát rakjuk bele egyenletesen. Tejet, tojást, sót és a borsot alaposan keverjük össze és öntsük rá a burgonyára. Villával szurkáljuk meg hogy a folyadék jobban felszívódjon.
4.
180°C 40 percig sütjük, majd kitakarjuk és további 20 percig sütjük.
Jó étvágyat!