szakacsreceptek.hu

Lecsós sült burgonya

Lecsós sült burgonya

    

Finom rakott burgonya paradicsomos-paprikás ízzel.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
burgonya2.5kilogramm
fekete bors, őrölt1teáskanál
füstölt húsáru-
hagyma200gramm
lecsó konzerv700gramm
sertészsír-
2teáskanál
-
tyúk tojás3darab
víz-
zsírszegény tej 1,5%400milliliter
újhagyma-

1. 

burgonya 2.5 kilogramm    víz

A burgonyát sós vízben héjában megfőzzük, hűlni hagyjuk, megpucoljuk és kis kockákra szeleteljük ( vagy burgonya nyomón nyomjuk át).

2. 

hagyma 200 gramm  lecsó konzerv 700 gramm  füstölt húsáru  újhagyma

A vöröshagymát megpucoljuk, apró szeletekre vágjuk fel és adjuk hozzá a burgonyához. Használhatunk friss zöld hagymát is. Hozzáöntjük a lecsó konzervet a levével együtt. Ezután adjuk hozzá a karikákra vágott füstölt húsárut ( virsli) .

3. 

sertészsír  zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter  tyúk tojás 3 darab   2 teáskanál  fekete bors, őrölt 1 teáskanál

A sütőtálat sertészsírral kenjük ki és a zöldséges masszát rakjuk bele egyenletesen. Tejet, tojást, sót és a borsot alaposan keverjük össze és öntsük rá a burgonyára. Villával szurkáljuk meg hogy a folyadék jobban felszívódjon.

4. 

180°C 40 percig sütjük, majd kitakarjuk és további 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés