Lecsós sült burgonya

Finom rakott burgonya paradicsomos-paprikás ízzel.
recept,recept fotó,burgonya,lecsó konzerv,Húsnélküli ételek,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 2.5 2300 | kilogramm kcal | |
fekete bors, őrölt | 1 17 | teáskanál kcal | |
füstölt húsáru | 0 ?? | kcal | |
hagyma | 200 88 | gramm kcal | |
lecsó konzerv | 700 315 | gramm kcal | |
sertészsír | 0 ?? | kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 400 192 | milliliter kcal | |
újhagyma | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
burgonya 2.5 kilogramm • só • víz
A burgonyát sós vízben héjában megfőzzük, hűlni hagyjuk, megpucoljuk és kis kockákra szeleteljük ( vagy burgonya nyomón nyomjuk át).

2.
hagyma 200 gramm • lecsó konzerv 700 gramm • füstölt húsáru • újhagyma
A vöröshagymát megpucoljuk, apró szeletekre vágjuk fel és adjuk hozzá a burgonyához. Használhatunk friss zöld hagymát is. Hozzáöntjük a lecsó konzervet a levével együtt. Ezután adjuk hozzá a karikákra vágott füstölt húsárut ( virsli) .

3.
sertészsír • zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • tyúk tojás 3 darab • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál
A sütőtálat sertészsírral kenjük ki és a zöldséges masszát rakjuk bele egyenletesen. Tejet, tojást, sót és a borsot alaposan keverjük össze és öntsük rá a burgonyára. Villával szurkáljuk meg hogy a folyadék jobban felszívódjon.

4.
180°C 40 percig sütjük, majd kitakarjuk és további 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!