RECEPTEK

Burgonyás - padlizsános masala

Burgonyás - padlizsános masala

Aloo Baingan Sabji (Indiai padlizsán egytálétel) Ezt a padlizsános egytálételt burgonyával készítik. Több legyen a padlizsán mint a burgonya, itt a padlizsán a lényeg. Padlizsánból választhatunk akár a nagy sima padlizsánt, a kicsi tojás alakú baby padlizsánt, vagy a vékony hosszúkás baby padlizsánt is.

recept,recept fotó,burgonya,padlizsán,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Indiai receptek,Gluténmentes

Húsnélküli ételek

Indiai receptek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Garam masala fűszer1teáskanál
Tisztított vaj recept2evőkanál
burgonya500gramm
chili ¼teáskanál
fokhagyma1gerezd
kurkuma fűszerkeverék½teáskanál
kókuszliszt20gramm
padlizsán300gramm
paradicsom150gramm
római kömény, őrölt - jeera¼teáskanál
víz200milliliter
víz-
vöröshagyma80gramm
őrölt koriander ½teáskanál

 

Recept

1. 

vöröshagyma 80 gramm  Tisztított vaj recept 2 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró vajon megpirítjuk.

2. 

kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál  őrölt koriander  ½ teáskanál  Garam masala fűszer 1 teáskanál  chili  ¼ teáskanál  római kömény, őrölt - jeera ¼ teáskanál

A hagymát egy oldalra rakjuk és hozzá adjuk a fűszereket. Egy rövid ideig pirítjuk.

3. 

paradicsom 150 gramm  fokhagyma 1 gerezd

Hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, a megpucolt és lereszelt fokhagymát. 3 percig sütjük.

4. 

víz 150 milliliter

Az egészet egy turmix gépbe rakjuk, vizet adunk hozzá és turmixoljuk ki. Az így elkészített pasztát tegyük vissza a serpenyőbe.

5. 

burgonya 500 gramm  padlizsán 300 gramm  víz

Adjuk hozzá a megpucol, megmosott és kis kockákra szeletelt burgonyát és szintén a kockákra szeletelt padlizsánt. Összekeverjük és aztán a néhai keverés mellet letakarva kb 20 percig pároljuk ( amíg a burgonya puha nem lesz ). Szükség szerint néha öntsünk hozzá egy kevés vizet.

6. 

kókuszliszt 20 gramm  víz 50 milliliter

Kókuszlisztet keverjük össze vízben és adjuk az ételhez, keverjük meg és forraljuk fel. Használhatunk kókusztejet is.

7. 

A masalát friss koriander levéllel megszórjuk , esetleg az ételéhez is keverhetjük, ízlés szerint, tálalható chepatival, pitával, naan kenyérrel de nagyon finom rizzsel is.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit