Burgonyás - padlizsános masala
Aloo Baingan Sabji (Indiai padlizsán egytálétel) Ezt a padlizsános egytálételt burgonyával készítik. Több legyen a padlizsán mint a burgonya, itt a padlizsán a lényeg. Padlizsánból választhatunk akár a nagy sima padlizsánt, a kicsi tojás alakú baby padlizsánt, vagy a vékony hosszúkás baby padlizsánt is.
recept,recept fotó,burgonya,padlizsán,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Indiai receptek,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Indiai receptek
kategóriak
Húsnélküli ételek › Vegetáriánus receptek › Indiai receptek › Gluténmentes › Ázsiai konyha › Szezon - Padlizsán › Szezon - Burgonya ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Garam masala fűszer | 1 | teáskanál | |
Tisztított vaj recept | 2 | evőkanál | |
burgonya | 500 | gramm | |
chili | ¼ | teáskanál | |
fokhagyma | 1 | gerezd | |
kurkuma fűszerkeverék | ½ | teáskanál | |
kókuszliszt | 20 | gramm | |
padlizsán | 300 | gramm | |
paradicsom | 150 | gramm | |
római kömény, őrölt - jeera | ¼ | teáskanál | |
víz | 200 | milliliter | |
víz | - | ||
vöröshagyma | 80 | gramm | |
őrölt koriander | ½ | teáskanál |
Recept
1.
vöröshagyma 80 gramm • Tisztított vaj recept 2 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró vajon megpirítjuk.
2.
kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál • őrölt koriander ½ teáskanál • Garam masala fűszer 1 teáskanál • chili ¼ teáskanál • római kömény, őrölt - jeera ¼ teáskanál
A hagymát egy oldalra rakjuk és hozzá adjuk a fűszereket. Egy rövid ideig pirítjuk.
3.
paradicsom 150 gramm • fokhagyma 1 gerezd
Hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, a megpucolt és lereszelt fokhagymát. 3 percig sütjük.
4.
víz 150 milliliter
Az egészet egy turmix gépbe rakjuk, vizet adunk hozzá és turmixoljuk ki. Az így elkészített pasztát tegyük vissza a serpenyőbe.
5.
burgonya 500 gramm • padlizsán 300 gramm • víz
Adjuk hozzá a megpucol, megmosott és kis kockákra szeletelt burgonyát és szintén a kockákra szeletelt padlizsánt. Összekeverjük és aztán a néhai keverés mellet letakarva kb 20 percig pároljuk ( amíg a burgonya puha nem lesz ). Szükség szerint néha öntsünk hozzá egy kevés vizet.
6.
kókuszliszt 20 gramm • víz 50 milliliter
Kókuszlisztet keverjük össze vízben és adjuk az ételhez, keverjük meg és forraljuk fel. Használhatunk kókusztejet is.
7.
A masalát friss koriander levéllel megszórjuk , esetleg az ételéhez is keverhetjük, ízlés szerint, tálalható chepatival, pitával, naan kenyérrel de nagyon finom rizzsel is.
Jó étvágyat!