szakacsreceptek.hu

Falusi krumpli lepény

    

Krumpli, hagyma, fokhagyma és még további hozzávalók...a kerti kandallóban egy kis tűz, falusi egy kissé kopott edények ...és el is kezdhetjük :) Az időt és a porciók számat nem mérjük :)

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
burgonya2kilogramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma4gerezd
hagyma150gramm
majoránna1evőkanál
sertészsír-
2teáskanál
tyúk tojás4darab

1. 

burgonya 2 kilogramm  hagyma 150 gramm  fokhagyma 4 gerezd

A krumplit megpucoljuk, megmossuk és vastagon lereszeljük. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk. A hagymát a krumplihoz vastagon hozzáreszeljük a fokhagymát pedig apróra reszeljük.

2. 

 2 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  majoránna 1 evőkanál  tyúk tojás 4 darab

A vizet a burgonyáról leöntjük, sózzuk, borsozzuk és tojást adunk hozzá.

3. 

sertészsír

A serpenyőben zsírt olvasztunk fel, és belerakjuk a masszát és lepényt formálunk ki belőle...

4. 

...mindkét oldalról megsütjük.És papírtálcára rakva azonnal szétosztjuk a körülöttünk levőknek.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés