Falusi krumpli lepény

Krumpli, hagyma, fokhagyma és még további hozzávalók...a kerti kandallóban egy kis tűz, falusi egy kissé kopott edények ...és el is kezdhetjük :) Az időt és a porciók számat nem mérjük :)
recept,recept fotó,burgonya,hagyma,fokhagyma,Húsnélküli ételek,Nyári grill receptek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek › Nyári grill receptek › Laktózmentes › Gluténmentes › Szezon - Fokhagyma › Szezon - Hagyma › Szezon - Burgonya ›Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 2 1840 | kilogramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 4 22 | gerezd kcal | |
hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
majoránna | 1 18 | evőkanál kcal | |
sertészsír | 0 ?? | kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal |
Recept
1.
burgonya 2 kilogramm • hagyma 150 gramm • fokhagyma 4 gerezd
A krumplit megpucoljuk, megmossuk és vastagon lereszeljük. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk. A hagymát a krumplihoz vastagon hozzáreszeljük a fokhagymát pedig apróra reszeljük.

2.
só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • majoránna 1 evőkanál • tyúk tojás 4 darab
A vizet a burgonyáról leöntjük, sózzuk, borsozzuk és tojást adunk hozzá.

3.
A serpenyőben zsírt olvasztunk fel, és belerakjuk a masszát és lepényt formálunk ki belőle...

4.
...mindkét oldalról megsütjük.És papírtálcára rakva azonnal szétosztjuk a körülöttünk levőknek.

Jó étvágyat!