szakacsreceptek.hu

Kukoricaleves

    

Lágy ízletes kukorica krémleves. Reszelt sajttal és metélőhagymával tálaljuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma2gerezd
hagyma80gramm
kukoricakeményítő2evőkanál
morzsolt csemegekukorica vákuumzárású350gramm
napraforgó olaj3evőkanál
1teáskanál
tejföl (14-18%)250milliliter
teljes zsírtartalmú tej 3,5%800milliliter
víz250milliliter

1. 

napraforgó olaj 3 evőkanál  hagyma 80 gramm  morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 350 gramm  víz 250 milliliter   1 teáskanál

Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kukoricát, vizet, sót és addig főzzük amíg a kukorica szét fő.

2. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 800 milliliter  tejföl (14-18%) 250 milliliter  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  kukoricakeményítő 2 evőkanál  fokhagyma 2 gerezd

Botmixerrel mixeljük és azután egy szűrőn keresztül átszűrjük. Ezután vissza helyezzük a tűzhelyre és felforraljuk a levest. Tejben és tejszínben jól összekeverjük az őrölt borsot és a kukorica keményítőt. Az így elkészíttet habarást beleöntjük a kukoricalevesbe, felforraljuk és préselt fokhagymát adunk hozzá.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés