szakacsreceptek.hu

Pain perdu - francia bundáskenyér

    

A Pain Perdu klasszikus francia desszert, az elnevezés elveszett vagy elfelejtett kenyeret jelent. Tulajdonképpen cukros, tojásos kenyér ez, ami szezonális gyümölccsel, pürésített bogyós gyümölcsökkel tálalva igazán ízletes. Tálalhatjuk desszertnek vagy akár villásreggelinek is.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

10 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
fahéj, őrölt1teáskanál
porcukor2evőkanál
toast kenyér8darab
tyúk tojás2darab
vaj20gramm
zsírszegény tej 1,5%150milliliter

1. 

zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter  tyúk tojás 2 darab  vaj 20 gramm

Tejben tojást verünk fel, Egy kevés vajat serpenyőben felmelegítünk.

2. 

toast kenyér 8 darab

A toast kenyeret belemártjuk a tojásos tejbe, és a forró vajon mindkét oldalról megsütjük.

3. 

Szükség szerint a vajat pótoljuk.

4. 

porcukor 2 evőkanál  fahéj, őrölt 1 teáskanál

A porcukrot az őrölt fahéjjal összekeverjük és megszórjuk a sült kenyereket.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés