Posírozott tojás Benedikt
A posírozott tojástól sokan rettegnek, van is miért. Nyavalyás egy technológia, könnyű elrontani, nehéz jól összerakni, de ha betartanak pár egyszerű lépést, mindenkinek lehet ilyen finom és szépséges reggelije.
recept,recept fotó,tyúk tojás,sonka,Holland mártás,Tojásból készült reggeli,Gluténmentes
Tojásból készült reggeli
Recept
1. Buggyantott tojás elkészítése
víz • ecet 2 evőkanál • tyúk tojás 2 darab
Egy fazékban vagy egy mélyebb tepsiben vizet forralunk fel. Ecetet adjunk hozzá. A forró ecetes vízbe engedjük a tojásokat egymás után: mindegyik fehérjét a vízbe eresztés után óvatosan a kívánt alakúra formázzuk. (Én ezt úgy oldottam meg, hogy fém desszertes karikát tartottam a vízbe, ebbe öntöttem a tojást, és ez így nagyjából biztosította a kör alakot.) Mérsékeljük a lángot, annyira, hogy éppen gyöngyözzön a víz és 2-3 percig posírozzuk a tojásokat.
2. Tálalás
sonka 30 gramm • Holland mártás recept 1 evőkanál
Azonnal fogyasztjuk, egy szelet friss kenyérrel, egy szelet sonkával és holland mártással leöntve.
Jó étvágyat!