Édesburgonyából készült hasábburgonya
A sütőben sült édesburgonyából készült, finom ízű ropogós szalmakrumpli bevált receptje. Az édesburgonya nemcsak ízletes, hanem tápláló is. Ezt a finom édes krumplit a legjobb még melegen fogyasztani, röviddel sütés után.
recept,recept fotó,édesburgonya,Burgonyából készült köretek,Laktózmentes ,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek
Burgonyából készült köretek
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 1 | evőkanál | |
olivaolaj | 1 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
rozmaring | 1 | teáskanál | |
szárított fokhagyma | 1 | teáskanál | |
só | ½ | teáskanál | |
édesburgonya | 500 | gramm |
Recept
1.
édesburgonya 500 gramm
Egy nagyobb édesburgonyát meghámozzuk, és egyforma nagyobb hasábokra vágjuk.
2.
A hasábokat legalább egy fél órára beáztatjuk hideg vízbe.
3.
Szűrjük le a vizet, és szárítsuk meg az édesburgonyából készült hasábokat egy száraz törlővel.
5.
finomliszt 1 evőkanál • só ½ teáskanál • rozmaring 1 teáskanál • szárított fokhagyma 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál
Lisztből és fűszerekből keveréket készítünk amivel a hasábokat megszórjuk.
6.
Az elkészített keverékkel egyenletesen szórjuk meg a hasábokat, és kézzel keverjük össze, hogy minden oldala be legyen szórva.
7.
Az elkészített hasábburgonyát egyenletesen helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
8.
22 percig 220°C fokon sütjük.
9.
A sütőből kivéve a legfinomabbak és tálalásra készek.
Jó étvágyat!