Édesburgonyából készült hasábburgonya

A sütőben sült édesburgonyából készült, finom ízű ropogós szalmakrumpli bevált receptje. Az édesburgonya nemcsak ízletes, hanem tápláló is. Ezt a finom édes krumplit a legjobb még melegen fogyasztani, röviddel sütés után.
recept,recept fotó,édesburgonya,Burgonyából készült köretek,Laktózmentes ,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek
Burgonyából készült köretek
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
138 g
Adag energiatartalma
134 kcal
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 1 53 | evőkanál kcal | |
olivaolaj | 1 132 | evőkanál kcal | |
piros paprika, őrölt | 1 16 | teáskanál kcal | |
rozmaring | 1 7 | teáskanál kcal | |
szárított fokhagyma | 1 17 | teáskanál kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
édesburgonya | 500 310 | gramm kcal |
Recept
1.
édesburgonya 500 gramm
Egy nagyobb édesburgonyát meghámozzuk, és egyforma nagyobb hasábokra vágjuk.

2.
A hasábokat legalább egy fél órára beáztatjuk hideg vízbe.

3.
Szűrjük le a vizet, és szárítsuk meg az édesburgonyából készült hasábokat egy száraz törlővel.


5.
finomliszt 1 evőkanál • só ½ teáskanál • rozmaring 1 teáskanál • szárított fokhagyma 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál
Lisztből és fűszerekből keveréket készítünk amivel a hasábokat megszórjuk.

6.
Az elkészített keverékkel egyenletesen szórjuk meg a hasábokat, és kézzel keverjük össze, hogy minden oldala be legyen szórva.

7.
Az elkészített hasábburgonyát egyenletesen helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

8.
22 percig 220°C fokon sütjük.

9.
A sütőből kivéve a legfinomabbak és tálalásra készek.

Jó étvágyat!