szakacsreceptek.hu

Édesburgonyából készült hasábburgonya

Édesburgonyából készült hasábburgonya

    

A sütőben sült édesburgonyából készült, finom ízű ropogós szalmakrumpli bevált receptje. Az édesburgonya nemcsak ízletes, hanem tápláló is. Ezt a finom édes krumplit a legjobb még melegen fogyasztani, röviddel sütés után.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

édesburgonya 500 gramm

Egy nagyobb édesburgonyát meghámozzuk, és egyforma nagyobb hasábokra vágjuk.

2. 

A hasábokat legalább egy fél órára beáztatjuk hideg vízbe.

3. 

Szűrjük le a vizet, és szárítsuk meg az édesburgonyából készült hasábokat egy száraz törlővel.

4. 

olivaolaj 1 evőkanál

Öntsünk olívaolajat a hasábburgonyára, és jól keverjük össze.

5. 

finomliszt 1 evőkanál   ½ teáskanál  rozmaring 1 teáskanál  szárított fokhagyma 1 teáskanál  piros paprika, őrölt 1 teáskanál

Lisztből és fűszerekből keveréket készítünk amivel a hasábokat megszórjuk.

6. 

Az elkészített keverékkel egyenletesen szórjuk meg a hasábokat, és kézzel keverjük össze, hogy minden oldala be legyen szórva.

7. 

Az elkészített hasábburgonyát egyenletesen helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

8. 

22 percig 220°C fokon sütjük.

9. 

A sütőből kivéve a legfinomabbak és tálalásra készek.

Jó étvágyat!

finomliszt1evőkanál
olivaolaj1evőkanál
piros paprika, őrölt1teáskanál
rozmaring1teáskanál
szárított fokhagyma1teáskanál
½teáskanál
édesburgonya500gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés