Juhtúrós, medvehagymás kernotto
Hús nélküli ebéd szemes tönkölybúza darából, póréhagymából, juhtúróból és medvehagymából.
recept,recept fotó,szemes tönkölybúza dara (kernotto),medvehagyma,juhtúró,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
juhtúró | 250 | gramm | |
medvehagyma | 70 | gramm | |
póréhagyma | 300 | gramm | |
szemes tönkölybúza dara (kernotto) | 350 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 250 | gramm | |
víz | 700 | milliliter |
Recept
2.
víz 700 milliliter • só ½ teáskanál
....vizet öntünk hozzá. 15-20 percig főzzük, attól függően hogy jobban szét akarjuk e főzni a darát vagy kevésbé. Legjobb a finoman ropogós.
4.
...ezután kis karikákra. Hozzáadjuk a darához, összekeverjük és 3 percig együtt főzzük.
6.
...és a kernottohoz keverjük.
8.
...hozzáadjuk a darához...
9.
...összekeverjük. Még melegen azonnal fogyasztjuk.
Jó étvágyat!