RECEPTEK

Juhtúrós, medvehagymás kernotto

Juhtúrós, medvehagymás kernotto

Hús nélküli ebéd szemes tönkölybúza darából, póréhagymából, juhtúróból és medvehagymából.

recept,recept fotó,szemes tönkölybúza dara (kernotto),medvehagyma,juhtúró,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

juhtúró250gramm
medvehagyma70gramm
póréhagyma300gramm
szemes tönkölybúza dara (kernotto)350gramm
½teáskanál
tejföl (14-18%)250gramm
víz700milliliter

 

Recept

1. 

szemes tönkölybúza dara (kernotto) 350 gramm

A darát átmossuk egy fazékba helyezzük...

A darát átmossuk egy fazékba helyezzük......

2. 

víz 700 milliliter   ½ teáskanál

....vizet öntünk hozzá. 15-20 percig főzzük, attól függően hogy jobban szét akarjuk e főzni a darát vagy kevésbé. Legjobb a finoman ropogós.

....vizet öntünk hozzá. 15-20 percig főzzük,...

3. 

póréhagyma 300 gramm

A póréhagymát megmossuk, hosszában felvágjuk...

A póréhagymát megmossuk, hosszában...

4. 

...ezután kis karikákra. Hozzáadjuk a darához, összekeverjük és 3 percig együtt főzzük.

...ezután kis karikákra. Hozzáadjuk a...

5. 

medvehagyma 70 gramm

A medvehagymát megmossuk, felvágjuk kis darabokra...

A medvehagymát megmossuk, felvágjuk kis...

6. 

...és a kernottohoz keverjük.

...és a kernottohoz keverjük....

7. 

juhtúró 250 gramm  tejföl (14-18%) 250 gramm

A juhtúrót és a tejfölt összekeverjük...

A juhtúrót és a tejfölt összekeverjük......

8. 

...hozzáadjuk a darához...

...hozzáadjuk a darához......

9. 

...összekeverjük. Még melegen azonnal fogyasztjuk.

...összekeverjük. Még melegen azonnal...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés