szakacsreceptek.hu

Juhtúrós, medvehagymás kernotto

Juhtúrós, medvehagymás kernotto

    

Hús nélküli ebéd szemes tönkölybúza darából, póréhagymából, juhtúróból és medvehagymából.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
juhtúró250gramm
medvehagyma70gramm
póréhagyma300gramm
szemes tönkölybúza dara (kernotto)350gramm
½teáskanál
tejföl (14-18%)250gramm
víz700milliliter

1. 

szemes tönkölybúza dara (kernotto) 350 gramm

A darát átmossuk egy fazékba helyezzük...

2. 

víz 700 milliliter   ½ teáskanál

....vizet öntünk hozzá. 15-20 percig főzzük, attól függően hogy jobban szét akarjuk e főzni a darát vagy kevésbé. Legjobb a finoman ropogós.

3. 

póréhagyma 300 gramm

A póréhagymát megmossuk, hosszában felvágjuk...

4. 

...ezután kis karikákra. Hozzáadjuk a darához, összekeverjük és 3 percig együtt főzzük.

5. 

medvehagyma 70 gramm

A medvehagymát megmossuk, felvágjuk kis darabokra...

6. 

...és a kernottohoz keverjük.

7. 

juhtúró 250 gramm  tejföl (14-18%) 250 gramm

A juhtúrót és a tejfölt összekeverjük...

8. 

...hozzáadjuk a darához...

9. 

...összekeverjük. Még melegen azonnal fogyasztjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés