Medvehagymás tojásos kenő

Finom tavaszi kenő ami biztosan mindenkinek ízleni fog.
recept,recept fotó,tyúk tojás,medvehagyma,Kenhető ételek és krémek,Tojásból készült reggeli,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Kenhető ételek és krémek
Főzőcske
Adag
6
Adag tömege
84 g
Adag energiatartalma
162 kcal
Az elkészítés ideje
25 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Kenhető ételek és krémek › Tojásból készült reggeli › Gluténmentes › Szezonális receptek › Szezon - Medvehagyma ›Hozzávalók
Hozzávalók
hagyma | 50 22 | gramm kcal | |
medvehagyma | 100 19 | gramm kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tejszínes saj | 80 212 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal |
Recept
1.
tyúk tojás 4 darab
A tojásokat megmossuk és 10 percig keményre főzzük. Leöntjük a forró vizet és a tojásokat leöntjük hideg vízzel.Ezután a tojásokat megpucoljuk.

2.
hagyma 50 gramm • vaj 50 gramm • tejszínes saj 80 gramm
A vöröshagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A vajat és a sajtot adjuk a hagymához. Alaposan keverjük ki.

3.
só ½ teáskanál
A keményre főtt tojásokból szedjük ki a sárgáját és a sóval együtt adjuk a kenőhöz.


5.
...vágjuk el apróra.

6.
Adjuk hozzá a kenőhöz.

7.
A végen felvágjuk apróra a megfőtt tojás fehérjét...

8.
...és könnyedén keverjük hozzá.

Jó étvágyat!