szakacsreceptek.hu

Medvehagymás tojásos kenő

Medvehagymás tojásos kenő

    

Finom tavaszi kenő ami biztosan mindenkinek ízleni fog.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

közepes

 

 

hagyma50gramm
medvehagyma100gramm
½teáskanál
tejszínes saj80gramm
tyúk tojás4darab
vaj50gramm

1. 

tyúk tojás 4 darab

A tojásokat megmossuk és 10 percig keményre főzzük. Leöntjük a forró vizet és a tojásokat leöntjük hideg vízzel.Ezután a tojásokat megpucoljuk.

2. 

hagyma 50 gramm  vaj 50 gramm  tejszínes saj 80 gramm

A vöröshagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A vajat és a sajtot adjuk a hagymához. Alaposan keverjük ki.

3. 

 ½ teáskanál

A keményre főtt tojásokból szedjük ki a sárgáját és a sóval együtt adjuk a kenőhöz.

4. 

medvehagyma 100 gramm

A medvehagymát mossuk meg...

5. 

...vágjuk el apróra.

6. 

Adjuk hozzá a kenőhöz.

7. 

A végen felvágjuk apróra a megfőtt tojás fehérjét...

8. 

...és könnyedén keverjük hozzá.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés