Medvehagymás tojásos kenő
Finom tavaszi kenő ami biztosan mindenkinek ízleni fog.
recept,recept fotó,tyúk tojás,medvehagyma,Kenhető ételek és krémek,Tojásból készült reggeli,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Kenhető ételek és krémek
kategóriak
Kenhető ételek és krémek Tojásból készült reggeli Gluténmentes Szezonális receptek Szezon - Medvehagyma
Hozzávalók
Hozzávalók
hagyma | 50 | gramm | |
medvehagyma | 100 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
tejszínes saj | 80 | gramm | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
vaj | 50 | gramm |
Recept
1.
tyúk tojás 4 darab
A tojásokat megmossuk és 10 percig keményre főzzük. Leöntjük a forró vizet és a tojásokat leöntjük hideg vízzel.Ezután a tojásokat megpucoljuk.

2.
hagyma 50 gramm • vaj 50 gramm • tejszínes saj 80 gramm
A vöröshagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A vajat és a sajtot adjuk a hagymához. Alaposan keverjük ki.

3.
só ½ teáskanál
A keményre főtt tojásokból szedjük ki a sárgáját és a sóval együtt adjuk a kenőhöz.


5.
...vágjuk el apróra.

6.
Adjuk hozzá a kenőhöz.

7.
A végen felvágjuk apróra a megfőtt tojás fehérjét...

8.
...és könnyedén keverjük hozzá.

Jó étvágyat!