Finom élesztős kenő
Isteni finom kenő reggelire amellyel érdemes igazán vastagon megkenni a kenyeret vagy kiflit.
recept,recept fotó,friss élesztő,tyúk tojás,Kenhető ételek és krémek
Kenhető ételek és krémek
kategóriak
Kenhető ételek és krémek
Hozzávalók
Hozzávalók
friss élesztő | 100 | gramm | |
hagyma | 350 | gramm | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
zsemlemorzsa | 2 | evőkanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 | milliliter | |
ételízesítő | 1 | teáskanál |
Recept
1.
olivaolaj 2 evőkanál • hagyma 350 gramm
Két nagyobb fej vöröshagymát apróra szeletelünk fel és olíva olajon megsütjük.
5.
tyúk tojás 2 darab • ételízesítő 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál
A végen a felvert tojásokat is hozzá adjuk egy pici ételízesítővel és őrölt pirospaprikával. Rövid ideig főzzük, hogy ne legyen túl ritka, de ne is legyen túl kemény se és lehessen kenni.
Jó étvágyat!