szakacsreceptek.hu

Finom élesztős kenő

Finom élesztős kenő

    

Isteni finom kenő reggelire amellyel érdemes igazán vastagon megkenni a kenyeret vagy kiflit.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

friss élesztő100gramm
hagyma350gramm
olivaolaj2evőkanál
piros paprika, őrölt1teáskanál
tyúk tojás2darab
zsemlemorzsa2evőkanál
zsírszegény tej 1,5%100milliliter
ételízesítő1teáskanál

1. 

olivaolaj 2 evőkanál  hagyma 350 gramm

Két nagyobb fej vöröshagymát apróra szeletelünk fel és olíva olajon megsütjük.

2. 

friss élesztő 100 gramm

Hozzáadjuk az összemorzsolt élesztőt és egy percig hagyjuk elolvadni.

3. 

zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter

Felöntjük tejjel, összekeverjük.

4. 

zsemlemorzsa 2 evőkanál

A ritka masszába két kanál zsemlemorzsát szórunk, összekeverjük.

5. 

tyúk tojás 2 darab  ételízesítő 1 teáskanál  piros paprika, őrölt 1 teáskanál

A végen a felvert tojásokat is hozzá adjuk egy pici ételízesítővel és őrölt pirospaprikával. Rövid ideig főzzük, hogy ne legyen túl ritka, de ne is legyen túl kemény se és lehessen kenni.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés