Finom élesztős kenő
![Finom élesztős kenő](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000240/img_hu_4x3/finom-elesztos-keno_00180.jpg)
Isteni finom kenő reggelire amellyel érdemes igazán vastagon megkenni a kenyeret vagy kiflit.
recept,recept fotó,friss élesztő,tyúk tojás,Kenhető ételek és krémek
Kenhető ételek és krémek
kategóriak
Kenhető ételek és krémek
Hozzávalók
Hozzávalók
friss élesztő | 100 | gramm | |
hagyma | 350 | gramm | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
zsemlemorzsa | 2 | evőkanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 | milliliter | |
ételízesítő | 1 | teáskanál |
Recept
1.
olivaolaj 2 evőkanál • hagyma 350 gramm
Két nagyobb fej vöröshagymát apróra szeletelünk fel és olíva olajon megsütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000240/small/IMG_9986.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000240/small/IMG_9987.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000240/small/IMG_9988.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000240/small/IMG_9989.jpg)
5.
tyúk tojás 2 darab • ételízesítő 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál
A végen a felvert tojásokat is hozzá adjuk egy pici ételízesítővel és őrölt pirospaprikával. Rövid ideig főzzük, hogy ne legyen túl ritka, de ne is legyen túl kemény se és lehessen kenni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000240/small/IMG_9990.jpg)
Jó étvágyat!